ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Βροχές μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη - Πάσχα με ήλιο και 27άρια

 

Πρόγνωση του καιρού έως και την Κυριακή του Πάσχα 

 

Άστατο καιρό με βροχές και εναλλαγές των φαινομένων θα έχουμε έως και τη Μεγάλη Τετάρτη. Από τη Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο, προβλέπεται να... έρθει το καλοκαίρι, καθώς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, φτάνοντας μέχρι την Κυριακή, οπότε ο υδράργυρος θα αγγίξει σε πολλές περιοχές ακόμη και τους 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Για σήμερα Μεγάλη Τρίτη, αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 και από το απόγευμα τοπικά τα 6 μποφόρ.


Πιο αναλυτικά, αραιές νεφώσεις αναμένονται κατά τόπους οι οποίες από το πρωί στα βορειοδυτικά και έως το βράδυ στην υπόλοιπη χώρα θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά, στην Ανατολική Θεσσαλία και στο Βόρειο Αιγαίο.

 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 16, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 20, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα από 9 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 21 (στη Ρόδο τοπικά έως 23) και στην Κρήτη από 9 έως 25.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

 

Τοπικές βροχές τη Μεγάλη Τετάρτη

 

Τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένονται στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στα βόρεια και το απόγευμα στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και κεντρικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα στα βόρεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε όλη τη χώρα σε βορείων διευθύνσεων και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

 

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 8 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια.

 


Μπαίνει το... καλοκαίρι τη Μεγάλη Παρασκευή

 

Τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

 


Μεγάλο Σάββατο με αίθριο καιρό

 

Το Μεγάλη Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Πάσχα με 27άρια και ήλιο

 

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς ενώ σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Επί ποδός η αστυνομία για αποφυγή πασχαλινού συνωστισμού - Περιπολίες σε Βαρβάκειο, εκκλησίες, γειτονιέςΕλλάδα

  Τρία αστυνομικά επιχειρησιακά σχέδια εναντίον κορωνοϊού και ανεύθυνων πολιτών θα εξελιχθούν κλιμακωτά την κρίσιμη, για την διασπορά του ιού, Μεγάλη Εβδομάδα με αποκορύφωμα την Κυ...

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι ισχύει όταν εργάζεται μόνο ο ένας γονέας - Η νέα ΠΝΠΕλλάδα

  Οι διευκρινίσεις για το θέμα από τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου   Διευκρινίσεις σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού παρέχει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με θ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κατοικίες, εκκλησίες και εθνικές οδοί κινητοποιούν πλήρως τον κρατικό μηχανισμόΕλλάδα

  Κλειστές παραλιακές ζώνες, παράταση στην καραντίνα μέχρι την Κυριακή του Θωμά - Λήξη καραντίνας σήμερα σε Εχίνο και Φούστανη   Τρία εμπόδια καλείται να υπερπηδήσει με επιτυχία το...

Πάσχα σε καραντίνα και μετά σταδιακή άρση των μέτρων -Ολο το σχέδιο της κυβέρνησης, τι θα γίνει με τα σχολεία Ελλάδα

Η κυβέρνηση μελετά ήδη το σχέδιο για τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, μετά το πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.   Το σχέδιο δεν αφορά μόνο την άρση των μέτρων, αλλά επίσης...

ΠτΔ: Το φετινό Πάσχα θα διαφέρει ως προς τους τρόπους που θα το γιορτάσουμε, όχι όμως και ως προς το περιεχόμενό τουΕλλάδα

  «Το φετινό Πάσχα θα διαφέρει ως προς τους τρόπους που θα το γιορτάσουμε, όχι όμως και ως προς το περιεχόμενό του» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ...

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Σταδιακά και σε φάσεις η επιστροφή στην κανονικότητα Ελλάδα

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.    Ακολουθεί το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους π...

Αποκατάσταση της περίφραξης στο Πάρκο Τρίτση και φύλαξη, από την Περιφέρεια ΑττικήςΕλλάδα

  Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης της περιμετρικής περίφραξης του Πάρκου Τρίτση μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη - Ξεκίνησε σήμερα η φύλα...