ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 05-02-2020 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

 

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης Συνεδρίασης, θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=34185:3i-synedriasi-p-s-2020&catid=123&Itemid=98

 

Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων Συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&id=123&Itemid=98

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

  1. Επικύρωση πρακτικών της 22ης, 23ης και 24ης Συνεδρίασης έτους 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
  2. Σύσταση Επιτροπής Περιφερειακού Συμβουλίου «Πολιτισμού και Αθλητισμού» σύμφωνα με το άρθρο 164 του Ν.3852/10 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και ορισμός μελών της.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη)

  1. Σύσταση Επιτροπής Περιφερειακού Συμβουλίου «Περιβάλλοντος» σύμφωνα με το άρθρο 164 του Ν.3852/10 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και ορισμός μελών της.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για προμήθειες αγαθών και παροχή υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής έτους 2020.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό CHEF και PASTRY CHEF.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τον «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Τροποποίηση της με αριθμ. 203/2019 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που αφορά στη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο των «Λιπασμάτων» και την Oil One.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αντωνάκου)

  1. Ενημέρωση αναφορικά με το πρόβλημα των μεταφορών μαθητών σε Δημοτικά Σχολεία της Αρτέμιδας.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επισκευή, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του γηροκομείου “Η Ανάστασις”», συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για τη μελέτη με τίτλο «Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση – Πράξη Εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης Κερατέας».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

  1. Ενημέρωση αναφορικά με ποδηλατικές δράσεις και προοπτικές ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Περιφέρεια Αττικής και διερεύνηση επικοινωνίας με τον Εθνικό Συντονιστή της Ελλάδας για το πρόγραμμα «Eurovelo».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης με αντικείμενο την "Επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου ΟΛΥΜΠΙΑ" μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, της "Τεχνόπολις ΑΕ ΟΤΑ" και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων,.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Δήμου Αγίου Δημητρίου».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Νάνου)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη διοργάνωση του 43ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Νάνου)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για την εκτέλεση του έργου: «Παρεμβάσεις επισκευών σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκοποβολής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συνδιοργάνωση με το Δήμο Μεταμόρφωσης και το Δήμο Ηρακλείου Αττικής «Τριήμερου Φεστιβάλ για τη Γυναίκα (6-7-8 Μαρτίου 2020) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 16-03-2020 έως τις 18-03-2020.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης συνδιοργάνωσης με τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του κύκλου επιμορφωτικών και καλλιτεχνικών δράσεων με τίτλο: «Η Φιλοσοφική στην πόλη».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα HORIZON 2020, με προτεινόμενο τίτλο: «EIFFEL» (“Enhancing The Role Of GEOSS As The Default Digital Portal For Building Climate Change Adaptation & Mitigation Applications”).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

  1. Εφαρμογή Σχεδίου Αποτροπής του Καπνίσματος στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών με Θέμα: «Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, καθώς και των κριτηρίων προσδιορισμού του ύψους του προστίμου, της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 (ΦΕΚ 129 Α΄/3.8.2010), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βαθιώτης)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για το Πρόγραμμα Αθλητικών Δράσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για το 2020».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Βάρσου)

  1. Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 

 

 

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

           ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

                           

 

                    ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για δράσεις με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειαςΕλλάδα

  Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για δράσεις με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας-Σύσκεψη εργασίας με την υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη και εκπροσώπους συναρμόδιων φορέων συγ...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Δήμαρχο Μεγαρέων Γ. ΣταμούληΕλλάδα

  Γ. Πατούλης: «Θα είμαστε έμπρακτα στο πλευρό των Δήμων που έχουν πληγεί και θα εργαστούμε για την καλύτερη θωράκισή τους με σχέδιο και γρήγορες διαδικασίες»   Έχοντας ως απόλυτη ...

Οι Έλληνες ανησυχούν για τον καρκίνο, όχι όμως και για τους παράγοντες κινδύνουΕλλάδα

 Πάνω από τους μισούς Έλληνες ανησυχούν για τον καρκίνο, (54%), εννέα στους δέκα γνωρίζουν άτομα που πάσχουν από καρκίνο και οι περισσότεροι είναι ενημερωμένοι για τους παράγοντες ...

Τριπλό ρεκόρ στην 28η Agrotica - 161.775 επισκέπτες στη φετινή διοργάνωση, μέγεθος αυξημένο κατά 12,53%Ελλάδα

Έκθεση τριπλού ρεκόρ αποδείχθηκε η 28η Agrotica, αφού, πέραν των ρεκόρ των εκθεσιακών συμμετοχών και της εκθεσιακής κάλυψης, πέτυχε και ρεκόρ επισκεψιμότητας, ξεπερνώντας κάθε προσ...

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας ΑττικήςΕλλάδα

Με θερμή αποδοχή από μαθητές και γονείς, ξεκίνησε (το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου), η λειτουργία του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας Αττικής με τα πρώτα μαθήματα να διδάσκονται...

Στην εκδήλωση Ελληνικού Συνδέσμου του Παναγίου Τάφου και της Ιεράς Μονής Σινά ο Περιφερειάρχης ΑττικήΕλλάδα

  Στην εκδήλωση Ελληνικού Συνδέσμου του Παναγίου Τάφου και της Ιεράς Μονής Σινά για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.   Ο Π...

 Ξεκίνησε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου η λειτουργία του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας ΑττικήςΕλλάδα

Ξεκίνησε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, η λειτουργία του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο: Φεβρουάριος – Μάιος 2020.   Σκοπός της δράσης, όπως εξαρχής σ...