ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι καλλιτέχνες που χάσαμε τη δεκαετία 2010-2019

Μία ακόμη δεκαετία φτάνει στο τέλος της. Μια δεκαετία η οποία έχει στιγματιστεί από απώλειες καλλιτεχνών που έχουν αφήσει και θα αφήνουν για πάντα ανεξίτηλο το δικό τους στίγμα στον χώρο της μουσικής. Οι άνθρωποι αυτοί μας έκαναν να μεγαλώσουμε με τα τραγούδια τους και οι στίχοι τους αποτέλεσαν ψέλλισμα στα χείλη μας σε στιγμές που ερωτευτήκαμε, που νιώσαμε χαρά, πόνο ή και θλίψη.

Λίγο πριν τη δύση του 2019 έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Μικρούτσικος. Ταξίδεψε να βρει τον Μάνο Ελευθερίου και να σιγοτραγουδούν ο ένας στον άλλον τον «Άμλετ της Σελήνης» αλλά και να συναντηθεί με τη «Ρόζα» του που τόσο αγάπησε. Τρεις περίπου μήνες νωρίτερα «έκλεισαν» τα «Μάτια δίχως λογική» του Λαυρέντη που ζητούσε μόνο «μια ευκαιρία» για να πάει στον παράδεισο.

 

 

Θάνος Μικρούτσικος (1947-2019)


Ήταν Σάββατο 28 Δεκεμβρίου όταν η είδηση του θανάτου του μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου βύθισε στη θλίψη τη χώρα μας.  Η κατάσταση της υγείας του το τελευταίο διάστημα είχε επιδεινωθεί με τον ίδιο να παλεύει αρκετό καιρό με την επάρατη νόσο. Ο μεγάλος μουσικός κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες.

 

 

 

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (1956-2019)

Ο τραγουδιστής που φώναξε δυνατά «πόσο σε θέλω» και η φωνή του ακούστηκε σε όλη τη γη υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις 9 Σεπτεμβρίου του 2019 ενώ ήταν στο σπίτι του στον Πτελεό. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου αλλά ήταν ήδη αργά.

 

 

 

Γιάννης Σπανός (1934-2019)

Ο Γιάννης Σπανός, ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια τον Οκτώβριο του 2019. Η είδηση του θανάτου του έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία και σκόρπισε θλίψη τόσο στον καλλιτεχνικό κόσμο όσο και στους θαυμαστές του έργου του.

 

 

 

Μάνος Ελευθερίου (1938-2018)

Ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, τον Ιούλιο του 2018.

 

 

 

Τζίμης Πανούσης (1954-2018)

Ο θάνατος του «Τζιμάρα» όπως τον αποκαλούσαν γενιές, ήταν ένα από τα πρώτα γεγονότα που σημάδεψαν αρνητικά το 2018. Ο 64χρονος τραγουδοποιός και ηθοποιός υπέστη καρδιακό επεισόδιο και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

 

 

 

Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017)

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού.

 

 

 

Αρλέτα (1945-2017)

Η τραγουδοποιός με την κιθάρα της την ιδιαίτερη φωνή που σύχναζε σε μπουάτ και έκανε παρέα με τον «Άγιο» πέθανε τον Αύγουστο του 2017.  Τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο παράλληλα με έμφραγμα.

 

 

 

Παντελής Παντελίδης (1983-2016)

Ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που χτύπησε στις μπάρες της συμβολής της οδού Θράκης με τη Βουλιαγμένης τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο τραγουδιστής έχασε τη ζωή του.

 

 

 

Σάκης Μπουλάς (1954-2014)

Ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδοποιός, Σάκης Μπουλάς, κατέληξε μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο σε ηλικία 60 ετών στις 21 Φεβρουαρίου του 2014.

 

 

 

Τζένη Βάνου (1939-2014)

Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Φεβρουαρίου του 2014 όταν μία από τις μεγαλύτερες ελληνίδες τραγουδίστριες νικήθηκε από τον καρκίνο. Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και «μούσα» πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.

 

 

Αντώνης Βαρδής (1948-2014)

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της 2ης Φεβρουαρίου του 2014 ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής. Ο Αντώνης Βαρδής νοσηλευόταν στο «Υγεία» επί δύο μήνες και είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο.

Νίκος Μαμαγκάκης (1929-2013)

O συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης πέθανε το 2013 σε ηλικία 84 ετών, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο. Ο Νίκος Μαμαγκάκης έπασχε από καρκίνο και νοσηλευόταν στο Ερρίκος Ντινάν όπου βρισκόταν σε κώμα.

Δημήτρης Μητροπάνος (1948-2012)

Η μεγάλη φωνή του ελληνικού τραγουδιού, ο Δημήτρης Μητροπάνος πέθανε το 2012 όταν ήταν 64 χρόνων. Ο θάνατός του προήλθε από από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Μανώλης Ρασούλης (1945-2011)

O πολυτάλαντος στιχουργός και συγγραφέας, Μανώλης Ρασούλης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2011.

Δόμνα Σαμίου (1928-2012)

Σε ηλικία 84 ετών τον Μάρτιο του 2012, η ερμηνεύτρια και ερευνήτρια της παραδοσιακής μας μουσικής και του δημοτικού μας τραγουδιού, Δόμνα Σαμίου έφυγε από τη ζωή. Η γυναίκα με την ιδιαίτερη χροιά στη φωνή νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ με λευχαιμία.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2019 σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, η σπουδαία μαέστρος και ιδρύτρια της «Χορωδίας Τρικάλων» που έμελλε να γράψει ιστορία την δεκαετία '50 και '60. Το 2019 έφυγαν επίσης από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδοποιός Γιώργος Ζήκας και η τραγουδίστρια Σωτηρία Λεονάρδου. Το 2018 πέθανε ο σατιρικός καλλιτέχνης Χάρρυ Κλυνν και το 2015 ο Ντέμης Ρούσσος.

 

Διαβάστε επίσης

Άνοιξαν και τα δυο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στη ΜαλακάσαΕλλάδα

Άνοιξαν και τα δυο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στη Μαλακάσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που βρίσκεται στο σημείο, μ...

Εντατικοποίηση των προσπαθειών διάνοιξης της Ε.Ο στις Αφίδνες ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής από τη «Νέα Οδό»Ελλάδα

Να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την άμεση διάνοιξη της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος διοδίων στις Αφίδνες και στα δύο ρεύματα, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής...

Την πρόσληψη 1.200 συνοριακών φυλάκων προωθεί το υπ. Προστασίας του ΠολίτηΕλλάδα

Την πρόσληψη άλλων 1.200 ατόμων, που θα ενισχύσουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης προωθεί με ταχείς ρυθμούς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τ...

Μέσα σε 3 μήνες ολοκληρώθηκε η έκδοση 98.000 διπλωμάτων οδήγησης που εκκρεμούσαν επί 1,5 χρόνο, μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. ΠατούληΕλλάδα

Τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των πολιτών οι οποίοι επί περίπου 1,5 χρόνο αδυνατούσαν να παραλάβουν τις άδειες οδήγησης τους εξαιτίας της στρεβλής νομοθεσίας, μπήκε με την ολοκλήρ...

Θωρακίζεται το ακριτικό Καστελόριζο με νέα ακτοπλοϊκά δρομολόγιαΑκτοπλοΐα

Υπέρ της ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Καστελόριζου με τη Ρόδο γνωμοδότησε σήμερα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), με αποτέλεσμα το εν λόγω ακριτικό νησί της Ε...

Κακοκαιρία Ζηνοβία: Εκλεισε η εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματαΕλλάδα

Σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα, προχώρησε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής και Μαρτίνου διακόπτεται η κυκλοφ...

Καιρός τώρα: Αποκλεισμένη η Αθηνών - Λαμίας! Ο χιονιάς «έκοψε» την Ελλάδα στα δύοΕλλάδα

Oυρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στην Εθνική Οδό. Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των οδηγών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας καθώς παραμένουν αποκλεισμένα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορί...

Η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών από την 1η Ιανουαρίου 2020 - Συγχαρητήριο μήνυμα από το Δήμο ΕρμιονίδαςΕλλάδα

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα αναλαμβάνει πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2020, κατόπιν αποφάσεως της Ολομέλειά της, ενώ σήμερα κατέχει το αξίωμα της ...