Σε τροχιά υψηλών θερμοκρασιών εισήλθε η χώρα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, με το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά να παίρνει την ανηφόρα και το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr να καταγράφει συνθήκες πρώιμου καλοκαιριού σε όλη την επικράτεια. Είναι ενδεικτικό ότι συνολικά 309 αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 30 °C.
Το μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο, εντοπίζεται στη δική μας «γειτονιά». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι υψηλότερες μέγιστες τιμές της ημέρας σημειώθηκαν στα νότια ηπειρωτικά, με τα Δίδυμα Αργολίδας να αναδεικνύονται στην πιο θερμή περιοχή της Ελλάδας, αγγίζοντας τους 35,4 °C.
Η ζέστη ήταν ιδιαίτερα αισθητή και στις υπόλοιπες κοντινές περιοχές της Αργολίδας. Συγκεκριμένα, στο Άργος ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 34,7 °C στις 15:00 το μεσημέρι, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 14:38, το Ναύπλιο κατέγραψε μέγιστη θερμοκρασία 32,8 °C.
Η χρωματική κλίμακα του μετεωρολογικού χάρτη αποτυπώνει ξεκάθαρα ότι η ευρύτερη περιοχή μας βρέθηκε στο επίκεντρο αυτού του πρώτου ισχυρού θερμού κύματος για τον φετινό Ιούνιο.











