ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο Γαβρόγλου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το νομοσχέδιο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν υπάρχουν αλλαγές, συγκριτικά με τα όσα είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες εβδομάδες το υπουργείο για τη Γ' λυκείου και την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Ακόμη, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις που καθορίζουν τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (εντάσσεται σε αυτό το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας), του Διεθνούς Πανεπιστημίου (εντάσσονται σε αυτό τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλονίκης), του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σημειώνεται, ότι το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μοιράζεται και εντάσσεται κατά το ήμισυ στο Πανεπιστήμιο Πατρών και κατά το ήμισυ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Επίσης, ιδρύεται το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης (μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα έρθει τις επόμενες ημέρες προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με στόχο την ψήφισή του πριν από το Πάσχα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δίνει στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει: Τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επίσης, περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τη νέα Γ’ Λυκείου και τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις.

 

Διαβάστε επίσης

Το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας γιορτάζει μια νέα πλατεία και βάζει τα καλά τουΕλλάδα

Στο Εμπορικό Τρίγωνο χτυπάει η καρδιά της Aθήνας: Εδώ βρίσκονται τα σημαντικότερα κτίρια και μνημεία της νεότερης αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εδώ λειτουργούν π...

Ρ. Δούρου: Μητσοτάκης και Πατούλης δεν κάνουν γκάφες, απαξιώνουν την πολιτικήΕλλάδα

«Αποδείξαμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς στη μεγαλύτερη Περιφέρειας της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της, χθες, στον ...

Αλ. Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν πολίτες, πρώτης, δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας»Ελλάδα

Ο αγώνας για τη διαμόρφωση της συνείδησης των πολιτών, πρέπει να είναι διαρκής, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους Ελλήνων Ρομά, στ...

Nεκρά δελφίνια ξεβράζει το Αιγαίο - Εγείρονται υποψίες για τον ρόλο της τουρκικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα»Ελλάδα

Νεκρά δελφίνια ξεβράζει το Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας έντονη ανησυχία για τις αιτίες και τις πιέσεις που ασκούνται στο πολύτιμο οικοσύστημα. Ειδικότερα, σύμφωνα μ...