ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Σταχτοπούτα" ο Απόλλων Παραλιμνίου - Το χωριό των 500 κατοίκων στους «8» του Κυπέλου Ελλάδας

Ιστορία έγραψε ο Απόλλων Παραλιμνίου, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα Γ' Εθνικής που φτάνει στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Για να το κατορθώσει αυτό, ο Απόλλων επικράτησε στην παράταση με 2-1 του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, και πλέον ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Λαμία για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ξεχωριστό επίτευγμα να φτάσει μια ερασιτεχνική ομάδα στις οκτώ καλύτερους μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Σημειώνεται ότι τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας διεξάγονται στο Δημοτικό Γήπεδο Παραλιμνίου, χωρητικότητας μόλις 800 θεατών, ενώ το Παραλίμνιο είναι ένα μικρό χωριό στις Σέρρες, με περίπου 500 κατοίκους. 

 


Ο Απόλλων «γεννήθηκε» επισήμως το 1971 από τη συγχώνευση δύο ομάδων: του «Διγενή» και του «Ηρακλή Παραλιμνίου». Ο πρώτος τίτλος έρχεται τη σεζόν 2000-2001 με την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Σερρών, ενώ την επόμενη χρονιά η ομάδα κατακτά το ντάμπλ της τοπικής ένωσης αποκτώντας το δικαίωμα συμμετοχής στην Δ΄ Εθνική.


Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της ομάδας, μετά το 2006 ακολουθούν χρόνια δύσκολα... μέχρι το 2011 όταν βρίσκονται τα απαραίτητα κονδύλια για να «αναγεννηθεί» η ομάδα: αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το νέο ξεκίνημα γίνεται με παίκτες που κατάγονται από το Παραλίμνιο.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, με πιο σημαντική επιτυχία να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου  της διοργάνωσης το 2018, με την ομάδα να συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου για την άνοδο στη Β΄ Εθνική, με αντιπάλους τον Ηρακλή, τον Ν.Π.Σ. Βόλου και τον Τηλυκράτη Λευκάδας. Αυτή ήταν η πιο σημαντική επιτυχία του Απόλλωνα μέχρι σήμερα: πριν δηλαδή από την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, με την ομάδα του Παραλιμνίου να γράφει με χρυσά γράμματα τη δική της σελίδα στη διοργάνωση. 

 


Πώς πήρε την πρόκριση
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Απόλλων νίκησε 2-1 στην παράταση (1-1 τα 90’) τον Άγιο Νικόλαο, έχοντας ως πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γιώργο Γεωργιάδη. Οι δύο ομάδες  είχαν αναδειχθεί ισόπαλες (2-2) στην πρώτη αναμέτρηση στις Σέρρες. 

Μόλις το 1’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τις αποστάσεις στη συνάντηση της Κρήτης, με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Γεωργιάδη, αλλά ακριβώς στο ημίωρο ο Περικλής Μηνάς-μετά από ασίστ του Μελισσόπουλου-με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. 

Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κατοίκου (Αθηνών)  για την κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού 87' ο Τζελίδης (Απόλλων) ανενόχλητος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

 


Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν  στην παράταση, όπου στο 109’ και πάλι ο Γιώργος Γεωργιάδης , αφού έκλεψε τη μπάλα, πέρασε και τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ πάνω από τον Γιαγκόζη, κάνοντας δύο τα δικά του τέρματα και της ομάδας, χαρίζοντας της τη νίκη-πρόκριση.

Για να φτάσει στα προημιτελικά, ο Απόλλων απέκλεισε τους Παναργειακό (4-0), Αστέρα Πετρίτη (στα πέναλτι) και Ιωνικό Ιωνίας (4-0).

Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)
Κίτρινες: Ζέλιος (25’), Μελισσόπουλος (81’)-Καρυοφύλλης (57’), Κουτζαβασίλης (103’).
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άγιος Νικόλαος: Γιαγκόζης, Γωνιωτάκης (69' Δολαψάκης), Κίτος, Τσανάι, Ζέλιος, Φουκαράκης, Χίζι, Μελισσόπουλος, Μηνάς (105' Μαρκάκης), Νοκάι, Σέχου.

Απόλλων Παραλιμνίου: Φ. Κουτζαβασίλης, Γ. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Ελέζι (117' Γάκης), Καρυοφύλλης (77' Πέτρου), Κιουτσεκτσίδης, Τζαμπέγια (114' Καρατλίδης), Τζελίδης (102' Παπαδόπουλος), Γεωργιάδης (114' Κωνσταντινίδης), Κοσμάς.

 

 

Πηγή: efsyn.gr 

Διαβάστε επίσης

Ρούμπεν Σεμέδο: Πλήρης απαλλαγή του ποδοσφαιριστή για την υπόθεση ομαδικού βιασμούΑθλητικά

Την πλήρη απαλλαγή του Ρούμπεν Σεμέδο για την κατηγορία περί ομαδικού ομαδικού μετά από καταγγελία 17χρονης κοπέλας τον Αύγουστο του 2021, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθ...

Στήριξη ΠΣΑΠΠ σε Μπαριέντος που κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας  Αθλητικά

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) εξέφρασε τη στήριξή του στον Ζαν Μπαριέντος και επικρότησε το θάρρος που επέδειξε ...

Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη, Κορακίδης, Εμμανουηλίδου, Κριαράς και Τριανταφύλλου οι κορυφαίοι του 2022 Αθλητικά

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχθηκαν κορυφαίοι σε άνδρες και γυναίκες στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ για το 2022. Αμφότεροι πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις σ...

Βασίλης Τόπαλος: Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση του 16χρονου πυγμάχουΑθλητικά

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης, η αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές,...

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη ΤόπαλουΑθλητικά

Η αθλητική υπερεισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου έδωσε εντολή να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα   Η αντεισ...

Formula 1: Μίκαελ Σουμάχερ, ετών 53Αθλητικά

Ο Mίκαελ Σουμάχερ έγινε 53 ετών. Γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου 1969, ο μύθος της F1 στην πόλη Χιρτ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία,  θεωρείται, όχι άδικα, ο καλύτερος ο...