ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μουντιάλ 2022: Μαθηματικός τύπος "βγάζει" την Αργεντινή παγκόσμια πρωταθλήτρια

 Mαθηματικός τύπος «ανακαλύπτει» την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ (20/11-18/12).


 Πρόκειται για σύστημα πρόβλεψης του Γιοακίμ Κλέμεν, ενός Βρετανού αναλυτή χρηματιστηρίου, το οποίο έχει ήδη «μαντέψει» σωστά την επικράτηση της Γερμανίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 και της Γαλλίας σε εκείνο της Ρωσίας το 2018.

 Έτσι με το προγνωστικό σύστημα του Κλέμεν, η Αργεντινή θα είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στις 18 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα "Marca".


 Το μοντέλο του συνδυάζει διάφορες μαθηματικές μεταβλητές με κοινωνικοοικονομικούς δείκτες για να καθορίσει ποσοστά επιτυχίας ή αποτυχίας, ενώ λαμβάνονται υπόψη αθλητικά δεδομένα, αλλά και της χώρας, όπως ο πληθυσμός και το ΑΕΠ.
 
 Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι βρίσκεται στον 3ο όμιλο της τελικής φάσης του Μουντιάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει Σαουδική Αραβία, Μεξικό και Πολωνία.


 Όπως προβλέπει ο αναλυτής, η Αργεντινή θα περάσει στη φάση των «16» και εν συνεχεία στα προημιτελικά, ενώ στα ημιτελικά αναφέρει ότι θα αποκλείσει την Ισπανία.


 Στον τελικό θα βρεθεί απέναντι στην Αγγλία και, σύμφωνα με την προτεινόμενη πρόγνωση, η «αλμπισελέστε» θα μειώσει το... σκορ στις αναμετρήσεις της με την Αγγλία σε τελική φάση Μουντιάλ. Έως τώρα τα «τρία λιοντάρια» μετρούν τρεις νίκες και μια οι Αργεντινοί, ενώ η μεταξύ τους αναμέτρηση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 έληξε ισόπαλη 2-2 και τελικά οι Νοτιοαμερικανοί επικράτησαν 4-3 στα πέναλτι.

 

A. Bαζογιάννης*

 
 
*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΑΕΚ: Με συλλεκτικά εισιτήρια των 21 ευρώ τα εγκαίνια της "Αγιάς Σοφιάς" στις 30 ΣεπτεμβρίουΑθλητικά

Συλλεκτικά εισιτήρια, αξίας 21 ευρώ έκαστο, θα εκδώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της την επόμενη Παρασκευή (30/9). Οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν με σημερινή ανακοίνωση...

Αντετοκούνμπο: «Ο κόσμος δε με λέει Nigerian Freak, αλλά πρέπει να καταλάβει πως είμαι και Έλληνας και Νιγηριανός»Αθλητικά

Μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη παραχώρησε στο ESPN ο Γιάννης Αντετοκούνμπο . Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς χρειάστηκε να μιλήσει για το παρατσούκλι του, το «Greek Fre...

Στεφανίδη: «Στον Τομ Χανκς έδωσαν διαβατήριο, στον προπονητή μου όχι»Αθλητικά

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και τις ελληνικές αρχές ασκεί η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη, σημειώνοντας ότι δεν παρέχεται διαβατήριο στον σύζυγο και προπονητή της...