ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Bild για Αντετοκούνμπο: ”Ο παίκτης με το δύσκολο όνομα και εθνικός ήρωας, που έψαχνε στα σκουπίδια”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο μεγάλος σταρ στο NBA και ο πρωταγωνιστής στην πορεία της Εθνικής ομάδας στο Eurobasket θα αντιμετωπίσει αύριο, τη γερμανική ομάδα στα προημιτελικά στο Βερολίνο.

 

 

«Την περασμένη σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούμπο κέρδισε περίπου 39 εκ. ευρώ, τη σεζόν 2025/26 ο μισθός του θα ανέβει στα περίπου 51,4 εκ. ευρώ. Μυθικός πλούτος! Ο Αντετοκούνμπο όμως γνωρίζει και την άλλη πλευρά. Ως παιδί και έφηβος ήταν άπορος. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα από παράτυπους νιγηριανούς μετανάστες» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα περιγράφει τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας στην Αθήνα, γεγονότα που είναι γνωστά σε ένα ελληνικό κοινό.

«Κάποιες μέρες δεν υπήρχαν χρήματα για φαγητό» μεταφέρει ο Γερμανός αρθρογράφος τα λεγόμενα του Αντετοκούνμπο στο περιοδικό Time. Τότε τα αδέρφια έπρεπε να ψάξουν κάτι να φάνε σε κάδους σκουπιδιών.

 

Εκτός από τη φτώχεια, υπήρχε και ο φόβος απέλασης.

«Πηγαίναμε για ύπνο με το φόβο μήπως ξυπνήσουμε και οι γονείς μας δεν ήταν πια εκεί. Η αστυνομία θα μπορούσε να τους απελάσει ανά πάσα στιγμή» διηγείται ο Γιάννης στο περιοδικό.

Δεν βοηθάει το ότι οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους ελληνικά μικρά ονόματα. Εκείνη την περίοδο ο Γιάννης, όπως και όλη του η οικογένεια, ήταν άπατρις.

«Έλληνας δεν είναι, ούτε έχει νιγηριανή υπηκοότητα, δεν υπάρχουν χαρτιά. Όσο η δύσκολη ζωή του αφήνει χρόνο να ονειρεύεται, κάνει όνειρα για καριέρα ποδοσφαιριστή» τονίζεται στο δημοσιεύμα.

Η κατάληξη Happy End του Γιάννη και των αδελφών του είναι γνωστή και αύριο Τρίτη ο Αντετοκούνμπο με την Εθνική θα αντιμετωπίσει τη γερμανική ομάδα στο Βερολίνο.

 

Διαβάστε επίσης

"Μύλος" το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ανακοίνωση της S.L. κατά ΑΕΚ και ΕΠΟ - Αποστάσεις από ΠΑΕΑθλητικά

Επίθεση κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή την ανακοίνωση της Ενωσης για τη διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και κατά της ΕΠΟ, για την μη αντίδρασή της, εξαπολύει με ανακοίνωσ...

Χάμες Ροντρίγκες εσύ σούπερ σταρΑθλητικά

Ο Ολυμπιακός άφησε αναμένο το...φυτίλι από τη μεταγραφική «βόμβα» του Μαρσέλο και είναι έτοιμος να πυροδοτήσει και αυτή του Χάμες Ροντρίγκες.  του Αντώνη Βαζογιάννη  Τον 31χρονο Κο...

Το όνειρο έγινε εφιάλτης...Αθλητικά

Το ολοκληρωτικό «μπλακ άουτ» που υπέστη η Εθνική Ελλάδας στις αρχές της τρίτης περιόδου (δέχθηκε επιμέρους σκορ 20-1) και η «γαλανόλευκη» σπίθα της αντεπίθεσης που δεν... άναψε ποτ...

Εθνική ομάδα: Γερμανία - Ελλάδα για την πρόκριση στους «4» του Eurobasket 2022 – Απόψε στις 21:30Αθλητικά

Βαγγέλης Πάτας*   Η  Ελλάδα   αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα,  Γερμανία , με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του  Eurobasket 2022 .    Η  Εθνική   ξόρκισε τους «δαίμονες» της  κόν...

Απίστευτη σύμπτωση: Τα τρία σημερινά ματς του Ευρωμπάσκετ έληξαν 94-86! - Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε 94-88Αθλητικά

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση... λένε. Αυτό όμως που έχει συμβεί στα σημερινά ματς του Ευρωμπάσκετ, δεν έχει προηγούμενο και έχει κάνει όλο τον κόσμο να παραξε...