ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιστορική πρόκριση ο ΠΑΟΚ - Μαθαίνει αντίπαλο - 15η η Ελλάδα

Μεγάλη πρόκριση με τεράστια οφέλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο πέτυχε ο ΠΑΟΚ εχθές στην βελγική πόλη Γάνδη νικώντας με 2-1 την τοπική ομάδα και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στην προημιτελική φάση του Europa Conference League παίζοντας μετά από 48 χρόνια στη φάση των "8" μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ουσιαστικός και "διαβασμένος" ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και να εξουθενώσει τους Bέλγους μέσα στη δική τους έδρα με ψυχολογικά αποθέματα και άριστη διαχείριση του παιχνιδιού.

Με επιθετικό πνεύμα και γρήγορο ρυθμό η γηπεδούχος Γάνδη πίεσε στο πρώτο 15λεπτο τον ΠΑΟΚ και δημιούργησε ήδη σε αυτό το διάστημα, δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη έγινε μόλις στο 6' όταν από διαγώνιο σουτ του Τισουντάλι η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Έλληνα γκολκίπερ.
Δύο λεπτά αργότερα ένα σουτ Τισουντάλι, μετά από πάσα του Σάμουάζ πέρασε και αυτό άουτ.
Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει προβάδισμα με γκολ του Κρέσπο με κοντινό σουτ, στο 20' σε μία φάση γενικής σύγχυσης στην άμυνα των Βέλγων όπου δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν οι  γηπεδούχοι την μπάλα μετά από κόρνερ του Μουργκ. 
Μετά το γκολ αυτό η Γάνδη αύξησε την επιθετικότητα της πίεσε τον ΠΑΟΚ δημιούργησε ένα πλήθος φάσεων στην περιοχή του Πασχαλάκη και τελικά ισοφάρισε στο 40' με τον Ντεπουάτρ με κεφαλιά, μετά από ενέργειες και σέντρα του Σάμουάζ προς τον σκόρερ ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ στην εστία του Πασχαλάκη.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έκανε μία αλλαγή στο κέντρο της άμυνας όπου αντί του Κρέσπο πέρασε ο Μιχάι και στο 47' ο Σάμουαζ έχασε την πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου σουτάροντας από πλεονεκτική θέση άστοχα πάνω από την εστία του Δικεφάλου.
Σύντομα έχασε και ο ΠΑΟΚ μοναδική ευκαιρία με τον Τσούμπα Ακπομ  ο οποίος στο 48' βρέθηκε σε θέση βολής αλλά σούταρε άστοχα στην βελγική εστία.
Στο 50' ο Κενυάτης Οκούμου κέρδισε κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Πασχαλάκης σε πολύ καλή θέση μπλόκαρε σταθερά.
Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να διαπράττει λάθη στην μεσαία και αμυντική γραμμή δίνοντας χώρο και δυνατότητα στους γηπεδούχους να τον πιέζουν και με συνέπεια να βομβαρδιζεται η εστία του Πασχαλάκη από τις προσπάθειες των παικτών της Γάνδης.
Ο ΠΑΟΚ αφού αντιπαρήλθε την πίεση των Βέλγων και άρχισε να πειθαρχεί και να ηρεμεί το παιχνίδι του, στο 77' βρήκε δεύτερο γκολ με υπέροχο αριστερό σουτ του Ντάγκλας Αουγκούστο στην γωνία, μετά από ασίστ του Βιερίνια. 
Σταδιακά και μέχρι τη λήξη ο ΠΑΟΚ κράτησε τον έλεγχο με το υπέρ αυτού σκορ, που δίνει μία πανηγυρική και ενθουσιώδη πρόκριση στην ελληνική ομάδα και βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτήν την δεύτερη μεγάλη νίκη επί της Γάνδης.
Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)
Κίτρινες: Οτζίτζα Οφόε, Οβουσου - Τσόλακ

Γάνδη (Χαν Βαιζενμπρουγκ): Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντέ, Τορουναρίνγκα, Κάστρο Μόντεζ (85' Χάνκε-Όλσεν), Κουμς, Οβούσου, Σαμουϊζ, Οφόε (82' Χουιλσάγκερ), Τισουντάλι (82' Μπέζους) και Ντεμπουάτρ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο (46' Μιχάι), Ίνγκασον, Λύρατζης, Σβαμπ (85' Μιτρίτσα), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (57' Σίντκλεϊ), Αουγκούστο, Μουργκ (70' Τέιλορ) και Άκπομ (85' Τσόλακ).

 

 


Λουτσέσκου: «Είχαμε αυτοπεποίθηση και πίστη για την πρόκριση»

 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού είπε:

"Τι μπορεί να περιμένει κανείς σε ένα τέτοιο σημείο με τις ομάδες που αντιμετωπίζουμε. Όλες οι ομαδες είναι πάρα πολύ καλές, αντιμετωπίζουμε ομάδες με ένταση και το σημαντικό στοιχείο σήμερα ήταν ότι δεν παρατήσαμε τη νοοτροπία μας ακόμα και σε στιγμές που το παιχνίδι δεν πήγαινε προς το μέρος μας.
Στα αποδυτήρια είπαμε για την αυτοπεποίθηση και την πίστη που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στην πρόκριση Από τη στιγμή που είμαστε σε αυτό το παιχνίδι στόχος μας ήταν η πρόκριση. Νομίζω ότι είναι κομμάτι της δουλειάς μας το κομμάτι της ψυχολογίας, ενισχύσαμε το κομμάτι της νοοτροπίας είμαστε μία ομάδα που πρέπει να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό και αντιμετωπίζουμε ομάδες που στην Ευρώπη έχουν διαφορετικά στοιχεία και μέχρι τώρα ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά".

 

Οι 7 πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Συμπληρώθηκε και το «παζλ» των προημιτελικών του νεοσύστατου Europa Conference League, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση για τους «8» μετά τη δεύτερη νίκη του επί της Γάνδης με 2-1 στο Βέλγιο (είχε νικήσει και με 1-0 στην Τούμπα) και το όνομά του θα βρίσκεται στην κληρωτίδα της Νιόν για άλλη μία φορά.

Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (18/3, 15:00) στη Νιόν, ενώ θα γίνει αντίστοιχη κλήρωση για τα «ζευγαρώματα» των ημιτελικών και τον γηπεδούχο του μεγάλου τελικού που θα διεξαχθεί στη "National Arena" των Τιράνων.

Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς στις 14 Απριλίου 2022. Τα πρώτα ματς των ημιτελικών θα γίνουν στις 28 Απριλίου και τα δεύτερα παιχνίδια στις 5 Μαΐου, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 25 Μαΐου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ 8 ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ
-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
-Μαρσέιγ (Γαλλία)
-Λέστερ (Αγγλία)
-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)
-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
-Φέγενορτ (Ολλανδία)
-Ρόμα (Ιταλία)
-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)

 

UEFA: Παρέμεινε στην 15η θέση η Ελλάδα

Η μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «8» του Europa Conference League με δεύτερη νίκη επί της Γάνδης (αυτή τη φορά στο Βέλγιο με 2-1), χάρισε άλλους 500 υπερπολύτιμους βαθμούς στον ελληνικό συντελεστή του UEFA Ranking, που όχι μόνο διατήρησαν τη χώρα μας στη 15η θέση, αλλά της έδωσαν την ευκαιρία να ξεφύγει με 600 βαθμούς από την Τσεχία, μετά την ήττα της Σλάβια Πράγας στο φινάλε από τη ΛΑΣΚ Λίντσερ.

Την ίδια ώρα η Δανία και η Τουρκία έμειναν χωρίς ομάδες στις προημιτελικές φάσεις των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μετά τους αποκλεισμούς της Κοπεγχάγης και της Τουρκίας και δεν μπορούν πλέον να προσπεράσουν την Ελλάδα στο Ranking την εφετινή σεζόν.

Ο ελληνικός συντελεστής είναι στους 28.200 βαθμούς την ώρα που οι Τσέχοι, παρέμειναν στους 27.600 βαθμούς. Από εκεί και πέρα απ' τις χώρες που ακολουθούν, μόνο η Νορβηγία έχει ακόμη ομάδα στις διοργανώσεις (την Μπόντο Γκλιμτ), μετρώντας για την ώρα 26.750β., που την έχουν φέρει στην 20ή θέση.

Τι σημαίνει η 15η θέση από την αγωνιστική περίοδο 2023/24; Αν δεν αλλάξει κάτι ως το τέλος της χρονιάς, η Ελλάδα θα κερδίσει άλλη μία θέση στα Κύπελλα Ευρώπης και θα βγαίνουν πλέον 5 ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Όπερ σημαίνει πως η Ελλάδα θα έχει πλέον δύο ομάδες στα προκριματικά του Champions League, μία ομάδα στα προκριματικά του Europa League, ενώ θα μειωθούν κατά μία οι θέσεις στα προκριματικά του Europa Conference League και από τρεις θα γίνουν δύο (η μία που «χάνεται», αναβαθμίζεται και πάει στο Europa). Αναλυτικά: 

-Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

-Ο δεύτερος θα συμμετάσχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

-Ο Κυπελλούχος θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

-Ο τρίτος και ο τέταρτος θα συμμετάσχουν στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

 

Διαβάστε επίσης

Ερυθρός Αστέρας: Οι οπαδοί ύψωσαν πανό για πολέμους των ΗΠΑ και τραγούδησαν τον αντιπολεμικό «ύμνο» του Τζον ΛένονΑθλητικά

Σε μια προσπάθεια τους να τα… χώσουν στις ΗΠΑ και να στηρίξουν τη Ρωσία, οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα τραγούδησαν τον αντιπολεμικό ύμνο του Τζον Λένον “Give Peace a Chance”. Η Ουκρ...

Ομπράντοβιτς: Δεν θυμάμαι να μιλούσατε τόσο πολύ το 1999 που βομβαρδιζόταν η χώρα μουΑθλητικά

Λίγα λεπτά μετά από την βαριά ήττα της Παρτίζαν από την Λιετκαμπέλις, Λιθουανοί δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κάνει ένα σχόλιο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ...