ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιστορική ευρωπαϊκή πρόκριση του ΠΑΟΚ στη σκιά ενός εμετικού πανό - Οργή από ΠΑΕ και εισαγγελική παρέμβαση

Μεγάλη πρόκριση στους 16 του Conference League πέτυχε ο ΠΑΟΚ, ωστόσο η τεράστια επιτυχία επισκιάστηκε από την ανάρτηση ενός εμετικού πανό από κάποιους ανεγκέφαλους οπαδούς, του οποίου το μήνυμα, ενδεχομένως, αφορούσε έκφραση αλληλεγγύης στου φονιάδες του Άλκη Καμπανού. 

 

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

 

Στα πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση στο ζευγάρι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μίντιλαντ (2-1 κανονική διάρκεια και παράταση). Τα 120 λεπτά του αγώνα θρίλερ στην Τούμπα δεν αρκούσαν για να αναδείξουν το νικητή που σήμερα το μεσημέρι θα βρεθεί στην κλήρωση της φάσης των "16" του Conference League.

Ηταν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα με δυνατά, αλλά και αδύνατα στοιχεία για τις δυο ομάδες. Τελικά ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης πέτυχε την μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι με πέντε εύστοχες εκτελέσεις και είναι η μόνη ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και τον επόμενο μήνα στην φάση των "16". 

Το ανάλογο κατόρθωμα να συνεχίζει ως την άνοιξη ο ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση  είχε να το πετύχει εδώ από 48 χρόνια. Ετσι με κορυφαίο τον διεθνή τερματοφύλακα του Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που ήταν καταλύτης στην υπόθεση της πρόκρισης  κέρδισε μια πολύ σημαντική διάκριση. 

Στο 9΄ έγινε το πρώτο σουτ από την πλευρά των γηπεδούχων με τον Μπίσεσβαρ που σημάδεψε την  εστία χωρίς όμως να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα Ολαφσον.
Στο 18΄ήταν η σειρά των Δανών να πλησιάσουν με αξιώσεις στην εστία του Πασχαλάκη όταν σε γρήγορη μετωπική επίθεση ο Σίστο έστειλε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Πασχαλάκης καλά τοποθετημένος μπλόκαρε χωρίς κίνδυνο. 
Ομως ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με επιθετική  ενέργεια και πάθος και στο 20' πήρε προβάδισμα με σκόρερ τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς, που απλώς πλάσαρε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία σε μια τελική προσπάθεια  όπου ο Τσόλακ έκανε όλη την δουλειά στα καρέ των Δανών. 
Το γκολ αυτό άνοιξε τις διαθέσεις των Θεσσαλονικέων και στο 26΄ ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντρέ Βιεϊρίνια πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με άπιαστο σουτ στην γωνία του Ολαφσον και με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. 
Η Μίντιλαντ υποχρεωμενη να διεκδικήσει το γκολ ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης, βγήκε επιθετικότερα και στο 39΄ο Ισακσεν επιχείρησε να "κρεμάσει" τον Πασχαλάκη με ψηλοκρεμαστό σουτ  χωρίς όμως επιτυχία.
Η Μίντιλαντ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 2ο των καθυστερήσεων όταν ο Παουλίνιο βρέθηκε ακάλυπτος και σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε ήταν κακό και η ευκαιρία πετάχτηκε αναξιοποίητη. 
Στην επανάληψη η Μίντιλαντ παρουσιάστηκε με αλλαγμένο προφίλ. Τρείς ταυτόχρονα αλλαγές από τον Μπό Χένρικσεν έκαναν την ομάδα του πιο επιθετική αλλά ταυτόχρονα και πιο αδύναμη στις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ με υψηλό ρίσκο για τους Δανούς που τα έπαιζαν  όλα για όλα για το γκολ. 
Στο 60' η Μίντιλαντ σχεδόν αγκάλιασε το γκολ όταν ο Ισακσον βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Πασχαλάκης έσωσε και πάλι την εστία του με θεαματική και σωτήρια επέμβαση. 
Οι Δανοί συνέχισαν να επιτίθενται κατά κύματα και στο 76΄  ήταν η σειρά του Χεγκ να χάσει μια ευκαιρία σκοραρίσματος καθώς με την προβολή που έκανε δεν πρόλαβε να  στείλει την μπάλα  στην εστία του Πασχαλάκη.
Στο 80΄ ο ίδιος παίκτης όμως βρήκε την ευκαιρία και με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ βάζοντας τους γηπεδούχους σε περιπέτειες. Και λίγο αργότερα ο ΠΑΟΚ γλύτωσε το "'έμφραγμα". Ο Σβιατσένκο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη και ο Δικέφαλος γλύτωσε τα χειρότερα.  
Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε αγωνιστικά, υπέφερε στο γήπεδο και με άκαιρες αλλαγές έδινε την εντύπωση πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Τελικά το 2-1 της 90λεπτης προσπάθειας των δυο ομάδων οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. 
Εκεί οι δυο ομάδες εμφάνισαν σημεία κόπωσης. Παρ΄ όλα αυτά στο 100΄ ο ΠΑΟΚ πλησίασε σε ένα γκολ με τον ανέτοιμο Ελ Καντουρί, που βρέθηκε στην περιοχή αλλά δεν είχε την δύναμη και στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 102΄  και στο 103' όταν ο Τσόλακ έχασε δυο  ευκαιρίες για το γκολ.  Το τελικό 2-1 έστειλε  τις δυο ομάδες στην διαδικασία των πέναλτι όπου εκτελέστηκαν  με την εξής σειρά:


Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Τσόλακ          1-0

Μάγιερ          Απέκρουσε ο Πασχαλάκης

Σίντκλεϊ        2-0

Άντερσον        2-1

Σβαμπ           3-1

Ντιρ            3-2

Μιτρίτσα        4-2

Λιντ            4-3

Κούρτιτς        5-3

 

Διαιτητής:  Λόρενς Βίσερ (Βέλγος)
Κίτρινες: Κρέσπο, Κούρτιτς, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Ονιαντίκα, Ντίιρ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):  Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (71' Σίντκλεϊ), Κρέσπο, Ίνγκασον, Λύρατζης, Κούριτς, Τσιγγάρας (90' Σοάρες), Αουγκούστο (74' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (71' Μιτρίτσα), Αντ. Ζίφκοβιτς (104΄ Σβαμπ), Τσόλακ.
Μίντιλαντ (Μπο Χένρικσεν): Όλαφσον, Ζουνίνιο (46' Χεγκ), Σβιατσένκο, Τιχόσεν, Παουλίνιο (46' Ντιίρ), Εβάντερ, Ονιαντίκα, Ίσακσεν (99΄ Τσαρλς), Άντερσον, Μπρουμάντο (73' Λιντ) και Σίστο (46' Μέϊερ).

 

 

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον επόμενο γύρο 

Μετά την ολοκλήρωση και των αγώνων ρεβάνς στα play offs του Europa Conference League, συμπληρώθηκε το «παζλ» των ομάδων που θα συμμετάσχουν στους αγώνες των «16» της διοργάνωσης. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (25/02) στις 14:00 στα κεντρικά της UEFA στη Νιόν. Ο ΠΑΟΚ μετά την ιστορική του πρόκριση απέναντι στη Μίντιλαντ θα βρίσκεται στο Β γκρουπ.

Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ: Τις 8 ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση των ομίλων της διοργάνωσης (που θα έχουν τις ρεβάνς στις έδρες τους) και τις 8 που προέκυψαν μέσα από τα παιχνίδια των play offs. Και σε αυτή τη φάση ισχύει ο περιορισμός που δεν επιτρέπει σε ομάδες απ' την ίδια χώρα να κληρωθούν μεταξύ τους. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 17 Μαρτίου 2022.

 


ΟΙ 16 ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ EUROPA CONFERENCE LEAGUE


Α' ΓΚΡΟΥΠ (ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ)
Αλκμααρ (Ολλανδία)
Βασιλεία (Ελβετία)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Φέγενορντ (Ολλανδία)
Γάνδη (Βέλγιο)
ΛΑΣΚ Λίντσερ (Αυστρία)
Ρεν (Γαλλία)
Ρόμα (Ιταλία)

Β' ΓΚΡΟΥΠ (ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ PLAY OFFS)
Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Παρτιζάν (Σερβία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Λέστερ (Αγγλία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Φίτεσε (Ολλανδία)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)

 

Το απαράδεκτο πανό και η οργή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

 

 

Μία διαρροή που προέκυψε αργά τη νύχτα και που εκφράζει την άποψη των κύκλων της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την χθεσινή αμετροέπεια μικρής μερίδας οπαδών της ομάδας με την ανάρτηση ενός πανό υποστηρικτικού για τους έγκλειστους υπόδικους της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, συνοψίζει την οργή και δυσφορία της διοίκησης του ΠΑΟΚ.

 

Η σχετική διαρροή αναφέρει: 
«Ρητά και κατηγορηματικά εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας από το γεγονός οτι κάποιοι επιμένουν να θεωρούν τους εαυτούς τους μεγαλύτερους από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Περιθωριακά και κατάπτυστα πανό και αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις στον ΠΑΟΚ των τίτλων και των σπουδαίων βραδιών σαν το χθεσινό δεν έχουν πια θέση. Κάποιοι δυσκολεύονται να το αντιληφθούν, αλλά ο ΠΑΟΚ τσιφλίκι της τσάμπα μαγκιάς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το οφείλουμε στα εκατομμύρια φιλάθλων μας που ντρέπονται για τις πράξεις μιας χούφτας ανθρώπων».

 

Παρέμβαση εισαγγελέα

 

Άμεση ήταν η αντίδραση για το ντροπιαστικό πανό που αναρτήθηκε στην Τούμπα χθες στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μίντιλαντ. Ο Εισαγγελέας παρενέβη σήμερα το πρωί διατάσσοντας έρευνα για να βρεθούν ποιοι το ανήρτησαν.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε και βίντεο από όλες τις διαθέσιμες κάμερες που υπήρχαν χθες στο γήπεδο και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα, για να βρεθούν τα πρόσωπα όσων έφεραν και ανήρτησαν το πανό στην κερκίδα του γηπέδου.


Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι εκεί σταματούν όλα, καθώς επισημαίνεται ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από τις δικαστικές Αρχές για να βρεθούν αυτοί που δεν σεβάστηκαν τον αδικοχαμένο Άλκη.

Διαβάστε επίσης

Αποκλείσθηκαν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές από τους Παραολυμπιακούς ΑγώνεςΑθλητικά

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με την συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, σημειώθηκε την τελευταία στιγμή. Οπως ανακοινώθηκε σχετικά,...

Αμπράμοβιτς: «Πουλάω την Τσέλσι»Αθλητικά

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποκάλυψε σήμερα ότι αποφάσισε να πουλήσει την Τσέλσι, ενώ υποσχέθηκε ότι θα δωρίσει τα χρήματα από την πώληση για να βοηθήσει τα θύματα το...

«Άλωσε» την ΠόληΑθλητικά

Η Εθνική Ανδρών πέρασε αλώβητη από το «Σινάν Ερντέμ», έγραψε το «δύο στα δύο» επί της Τουρκίας και παρέμεινε με ρεκόρ 3-1 επικεφαλής του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου...

Τελικός Champions League: Η UEFA αφαιρεί από την Αγία Πετρούπολη την φιλοξενία και ορίζει το Παρίσι Αθλητικά

Οριστικές εξελίξεις στο θέμα του φετινού τελικού του Champions League, καθώς η UEFA πράγματι άλλαξε την έδρα του σπουδαίου παιχνιδιού και τελικά από την Αγία Πετρούπολη που είχε ορ...

Οι λέσχες μπαίνουν στα γραφεία των ΠΑΕ - Τέλος οι αναστολές για οπαδική βίαΑθλητικά

  Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 11:30 από τους Τάκη Θεοδωρικάκο, Κώστα Τσιάρα, Λευτέρη Αυγενάκη και Γιάννη Οικονόμου Μια  σειρά παρεμβάσεων  για την  αντιμετώπιση της αθλητικής βί...

Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στους αγώνες ρεβάνς Αθλητικά

Με ήττες, με διαφορά ενός γκολ, επέστρεψαν από τους δυο εκτός έδρας αγώνες οι ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Συγκεκριμένα, για το Europa League, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2...