ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

AEK: Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Σεραφείδης - Δεν πρόλαβε να μπει στην "Άγια Σοφιά"

Θλίψη στην ΑΕΚ καθώς ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας Στέλιος Σεραφείδης έφυγε από τη ζωή, χωρίς να προλάβει να δει την αγαπημένη του ομάδα να επιστρέφει στις «ρίζες» της, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο 86χρονος θρυλικός τερματοφύλακας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ειδικά τους τελευταίους μήνες, αλλά ποτέ δεν έλειπε από το πλευρό της «Ένωσης». Mόλις το Σεπτέμβριο είχε πάρει εξιτήριο από το «Υγεία» και πήγε αμέσως στο γήπεδο για να δει την ΑΕΚ στο ματς με τη Λαμία.

Ο Στέλιος Σεραφείδης υπηρέτησε την ΑΕΚ σε όλη την καριέρα του. Από το 1953 μέχρι το 1972, μετρώντας 243 συμμετοχές και κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας. Ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του έμεινε κοντά στον σύλλογο, υπήρξε ο προπονητής τερματοφυλάκων για χρόνια μέχρι και το 1995, συνέχισε στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ πρόσφατα ασχολήθηκε με την ομάδα ποδοσφαίρου σάλας του σωματείου. Υπήρξε επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Η μνήμη του θα μείνει αιώνια. Και ήδη η ΠΑΕ έχει φροντίσει γι' αυτό δίνοντας το όνομά του στο γήπεδο των Σπατών («Σεραφείδιον»), ενώ είναι μια από τις τέσσερις μεγάλες μορφές της ΑΕΚ που κοσμεί ήδη το νέο γήπεδο της ομάδας, μαζί με τους Θωμά Μαύρο, Μίμη Παπαϊωάννου και Κώστα Νεστορίδη.

 

 

Δεν πρόλαβε να μπει στην «Αγια-Σοφιά»: Τι δήλωνε ο Σεραφείδης για το μεγάλο του όνειρο

Η είδηση του θανάτου του Στέλιου Σεραφείδη βύθισε στη θλίψη όλη την οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και άφησε ανεκπλήρωτη μια μεγάλη επιθυμία, ένα τελευταίο όνειρο που είχε ο θρυλικός τερματοφύλακας: να προλάβει να μπει στο νέο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας. Ήταν αυτό που του έδινε δύναμη και δίχως υπερβολή τον κρατούσε στη ζωή παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες που η κατάστασή του είχε επιβαρυνθεί.

 


Σε συνέντευξή του πριν λίγους μήνες, μέσα από το εργοτάξιο της «Αγια-Σοφιάς», έδειχνε τη λαχτάρα που είχε. «Επιθυμία μου είναι όταν ολοκληρωθεί αυτό το έργο είναι να μπω στο γήπεδο με όλους τους εν ζωή συμπαίκτες μου», έλεγε στη Nova, δίπλα σε άλλους μεγάλους θρύλους της ΑΕΚ που δίνουν τη δική τους μάχη με το χρόνο για να αξιωθούν να μπουν στο παλάτι της «Ένωσης».

 

Σε άλλες του δηλώσεις είχε δείξει την προσμονή του «επιθεωρώντας» τακτικά τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Σχεδόν καθημερινά περνάω και παίρνω μια γεύση. Μας δίνει λίγο κουράγιο, λίγη ελπίδα. Περιμένουμε πώς και πώς, καλώς εχόντων των πραγμάτων να έχει ολοκληρωθεί και να το προλάβουμε».

Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε…

 

 

ΑΕΚ για Σεραφείδη: «Καλό ταξίδι, αιώνιε αρχηγέ…»

Την οδύνη της για τον χαμό του Στέλιου Σεραφείδη εξέφρασε η ΑΕΚ. Μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ αποχαιρέτησε την εμβληματική φυσιογνωμία του συλλόγου με τρόπο που αρμόζει στην τεράστια προσφορά του.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Βυθισμένη στην πιο βαθιά θλίψη η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά με σεβασμό και δέος τον αιώνιο αρχηγό της ομάδας μας, Στέλιο Σεραφείδη.


Η μορφή του, η ψυχή του, το αγωνιστικό του πάθος και η προσήλωσή του στην κιτρινόμαυρη ιδέα ταυτίστηκαν με την ίδια την ΑΕΚ. Η ανιδιοτέλειά του απέναντι στην αγαπημένη του ομάδα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας.

Ο τεράστιος αγώνας, που έδωσε για να προλάβει να μπει στο νέο μας γήπεδο μπορεί τυπικά να μην δικαιώθηκε, αλλά η ψυχή του θα ζει αιώνια ανάμεσά μας και θα υπάρχει σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας.

Όπως αιώνιοι ήταν οι αγώνες που έδωσε για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο της ομάδας μας, την οποία αγάπησε περισσότερο και από τη ζωή του.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, οι συμπαίκτες του και ολόκληρος ο σύνδεσμος παλαιμάχων της ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό τμήμα αποχαιρετούν τον ηγέτη της ομάδας μας και απευθύνουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι, Στέλιο Σεραφείδη!

 

 

Πληροφορίες από το sport-fm.gr

Διαβάστε επίσης

Εκτός Αυστραλιανού Όπεν ο Τζόκοβιτς - Οι αρχές αρνήθηκαν την είσοδο του στη χώραΑθλητικά

Οριστικό! Το αίτημα για χορήγηση βίζας στον Νόβακ Τζόκοβιτς απορρίφθηκε και ο Σέρβος τενίστας, Νο.1 στον κόσμο, δεν θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν! Αρνητική ήταν η κατάληξη του ...

H Original γέμισε κεριά τις θέσεις μπροστά από τον πυλώνα του Σεραφείδη στην «Αγια-Σοφιά»Αθλητικά

Με μια πολύ συγκινητική χειρονομία τίμησε η Original 21 τη μνήμη του Στέλιου Σεραφείδη, που έφυγε χθες από τη ζωή. Οι οργανωμένοι της ΑΕΚ γέμισαν με κεριά τα καθίσματα μπροστά από ...

Στο αρχείο η υπόθεση με τις καταγγελίες 28 αθλητριών ενόργανης για κακοποίηση από προπονητέςΑθλητικά

Στο αρχείο έχει τεθεί η δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τις καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητικές συμπεριφορές που ε...

Συνελήφθη ο Ρούμπεν Σεμέδο Αθλητικά

Συνελήφθη ο Ρούμπεν Σεμέδο. Σύμφωνα δημοσίευμα του enikos.gr , συνελήφθη έπειτα από καταγγελία της 28χρονης συντρόφου του, που υποστήριξε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον ποδοσφαι...