ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Super League: «Δυσανάλογος σε σχέση με την πραγματικότητα ο περιορισμός του 10%, αναγκαία η αναθεώρησή του»

Ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και τους αρμόδιους φορείς, εξέδωσε η Super League μετά τη σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τον περιορισμό των φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων, με ανώτατο όριο τους 1.000.

 

Σε αυτήν η διοργανώτρια αρχή εκφράζει την άποψη ότι «ο περιορισμός του 10% είναι δυσανάλογος σε σχέση με την πραγματικότητα», ενώ τονίζει ότι αυτό το μέτρο «ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες με μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας να επιλεγούν ποιοι από τους φιλάθλους θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα». Επίσης, η Super League επισημαίνει ότι «τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους» και υοογραμμίζει πως «θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου, σε δυναμική, φυσικά, συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας». 

Η σχετική ανακοίνωση της Super League έχει ως εξής:

«Η Super League κατανοεί απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων, την ανησυχία σε σχέση με τις προβλέψεις των αρμοδίων φορέων για την περαιτέρω αύξηση αυτών και βεβαίως συμμερίζεται την αναγκαιότητα της λήψης περιοριστικών μέτρων.

Η Super League εκτιμά, ωστόσο, ότι ο περιορισμός του 10%, (που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες με μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας να επιλεγούν ποιοι από τους φιλάθλους θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα) είναι δυσανάλογος σε σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι στα γήπεδα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι αμιγώς ανοιχτοί χώροι.

Το βασικότερο όλων, όμως, είναι ότι τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου, σε δυναμική, φυσικά, συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Μποροβήλο, την αναπλ. πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου και εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αιτηθεί άμεσα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προταθούν μέτρα εύλογα, αναλογικά και με απόλυτο σεβασμό στους φιλάθλους.

Το ως άνω κείμενο ανακοίνωσης υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κάτωθι μέλη του Δ.Σ., τα οποία ήταν παρόντα στη σημερινή (28/12) συνεδρίαση αυτού: ΑΕΚ, Απόλλων Σμ., Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθ., Ιωνικός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, καθώς και η ΕΠΟ».

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Κοινό μέτωπο Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ κατά των μέτρων - Σύσκεψη στη Super LeagueΑθλητικά

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την μείωση της πληρότητας στα γήπεδα (μέχρι 1,.000 θεατές σε κάθε παιχνίδι) έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις κυρίως στις μεγάλες ΠΑΕ οι οποίες με...

Ποδόσφαιρο: Πλαφόν οι 1.000 θεατές έως τις 16 Ιανουαρίου - Ποια ντέρμπι θα γίνουν με τα νέα μέτραΑθλητικά

Μειώνεται στο 10% η χωρητικότητα των γηπέδων της χώρας από τις 3 Ιανουαρίου του 2022, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης. Η απόφαση ελήφθη  κατόπιν εισήγησης της Επιτροπή...

Με ρετρό εμφάνιση από τη Σοβιετική Ενωση του 1956 αγωνίστηκε η Εθνική Ρωσίας του ΧόκεϊΑθλητικά

Μια έκπληξη περίμενε τους ρωσους φιλάθλους που έσπευσαν να δουν σε παγοδρόμιο της Μόσχας τις αναμετρήσεις της Εθνικής τους Ομάδας με Καναδά, Σουηδία και Τσεχία για το Channel One C...

Λίβερπουλ: Οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν θέση στην ομάδα, λέει ο ΚλοπΑθλητικά

  «Εάν ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι εμβολιασμένος, τότε αποτελεί διαρκή απειλή για όλους εμάς» είπε ο Γερμανός προπονητής - «Θέλουμε να προστατευτεί η υγεία όλων των εργαζομένων σ...

Δέος στο Μεξικό: Φυσούνα ή πυραμίδα των Μάγιας στο γήπεδο της Τιχουάνα; (pics)Αθλητικά

Το εσωτερικό του γηπέδου της Τιχουάνα, στο Μεξικό, αναδεικνύει τρομερές εικόνες. Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο σε αφήνει με την ανάσα κομμένη… Πιο συγκεκριμένα, προχωρώντας στο Εσ...