ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιστορική πρόκριση στις «8» του US Open για την Μαρία Σάκκαρη

 

Για πρώτη φορά στην καριέρα της και δεύτερη φορά σε Grand Slam, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά.

 

Η εντυπωσιακή Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε πίσω στα σετ από την Μπιάνκα Αντρεέσκου, αλλά δεν το έβαλε… κάτω και πέτυχε την ανατροπή (2-1) -μπροστά στην μητέρα της- παίρνοντας το “εισιτήριο” στους “8” του Major τουρνουά.

Το θρίλερ στο Arthur Ashe κράτησε 3 ώρες και 30 λεπτά, με τη Μαρία Σάκκαρη να κλείνει.. ραντεβού με την Καρολίνα Πλίσκοβα (δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον προημιτελικό του US Open για 4η φορά).

Το πρώτο σετ άρχισε άσχημα για τη Σάκκαρη, που βρέθηκε να χάνει με 3-0 και 4-1 στα γκέιμ, αλλά κατάφερε να πάει σε τάι μπρέικ για να χάσει εκεί με 7-2 σε 63 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 3-1 γκέιμ, αλλά η Αντρεέσκου ισοφάρισε άμεσα, αλλά αυτή τη φορά στο τάι μπρέικ η Σάκκαρη έφτασε γρήγορα στο 6-3 και παρότι ισοφαρίστηκε, με δύο σερί πόντους πήρε το σετ και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η μάχη ήταν σώμα με σώμα, όταν όμως η Αντρεέσκου επηρεασμένη σε έναν βαθμό από ενοχλήσεις στον προσαγωγό είδε τη Σάκκαρη να της κάνει μπρέικ και να φτάνει στο 5-3. Η Καναδή πάλεψε σκληρά, αλλά η Σάκκαρη άντεξε και πήρε το τρίτο σετ και τον αγώνα με 6-4.

Διαβάστε επίσης

Ράλι Ακρόπολις: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη στο κέντρο της ΑθήναςΑθλητικά

Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του Ράλι Ακρόπολις, η έναρξη του οποίου θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 9-9-2021, τους δρόμους...

Παραολυμπιακοί: Συνοδός κάνει πρόταση γάμου σε δρομέα μετά τον τερματισμό (βίντεο)Αθλητικά

Η Keula Nidreia Pereira Semedo, δρομέας με πρόβλημα όρασης τερμάτισε τέταρτη στα 200 μ. στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά δεν έφυγε με άδεια χέρια. Η 32χρονη από το Πράσι...