ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Euro 2020: Τα στατιστικά... βγάζουν νικητή - Ποιο είναι το φαβορί για να το σηκώσει

Αντίστροφη μέτρηση για το Euro 2020 με το πρώτο σφύριγμα να ακούγεται στις 22.00 και την Ιταλία με την Τουρκία να είναι οι πρώτοι "μονομάχοι" στη μάχη για την κορυφή και την κατάκτηση του πολυπόθητου τρόπαιου. Νικητές του προηγούμενου Ευρωπαϊκού, το 2016, ήταν η Πορτογαλία, ομάδα που σ' αυτήν τη διοργάνωση κατατάσσεται πέμπτη στους πιθανούς κατακτητές του τρόπαιου, όπως τουλάχιστον αναλύει η ιστοσελίδα theanalyst.com που απαντά σε καίρια ερωτήματα.

Και ενώ ακόμη οι πρώτες ομάδες δεν έχουν πατήσει χορτάρι, εμείς μαθαίνουμε ποιος είναι το φαβορί για να... το σηκώσει. Και ναι, ξεκάθαρα η απάντηση είναι πως η Γαλλία έχει τις περισσότερες πιθανότητες να στεφθεί "βασίλισσα" της Ευρώπης, 1 στις 5, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,5%. Αν συμβεί αυτό, τότε οι "τρικολόρ" θα γίνουν η τέταρτη ομάδα που θα κερδίσει στη σειρά Μουντιάλ και Ευρωπαϊκό. Προηγήθηκαν η Δυτική Γερμανία (Ευρωπαϊκό 1972, Παγκόσμιο 1974), η Ισπανία (Euro 2008 και Μουντιάλ 2020 και Euro 2012) και η Γαλλία με Παγκόσμιο το 1998 και Euro το 2000. Αυτό, επίσης, θα κάνει τον Ντιντιέ Ντεσάν τον πέμπτο που κατακτά Μουντιάλ και Ευρωπαϊκό είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής, ενώ είναι ο μόνος τεχνικός στο Euro 2020 που έχει πάρει το πρωτάθλημα ως παίκτης.

Δεύτερο φαβορί φέρεται το Βέλγιο με 15,7%. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρίνεθ είναι το επόμενο φαβορί μετά τη Γαλλία, με μία εκπληκτική παρουσία στη φάση των προκριματικών με10 νίκες σε 10 αγώνες. Έτσι, έχει μία μοναδική ευκαιρία για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της. Τρίτη έρχεται η Ισπανία με 11,3%,ενώ η τροπαιούχος του 2016 Πορτογαλία κατατάσσεται πέμπτη με 7,6%.

 

 

 

Επίσης, όσον αφορά στη Γαλλία, έχει πιθανότητες 46,8% να έρθει πρώτη στον όμιλό της που θεωρείται ο "όμιλος του θανάτου", ενώ χάριν της σύγκρισης, η Ισπανία έχει πιθανότητες 70,3% να έρθει πρώτη στον πέμπτο όμιλο, η Ολλανδία 65,9% στον τρίτο όμιλο, η Αγγλία 64,6% στον τέταρτο όμιλο και το Βέλγιο 63,5% στον δεύτερο όμιλο.

 

 

Η Ισπανία κυριάρχησε στον κόσμο μεταξύ του 2008 -2012 κατακτώντας ένα Μουντιάλ ανάμεσα σε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, όμως μετά είχε διαδοχικούς αποκλεισμούς από τη φάση των "16". Σύμφωνα με το μαθηματικό μοντέλο του theanalyst.com, η Ισπανία έχει πιθανότητες 11,3% να κατακτήσει το Euro 2020 και φέρεται τρίτο φαβορί. Και υπενθυμίζεται το 6-0 επί της Γερμανίας τον Νοέμβριο.

Πάμε και στην Πορτογαλία, που έχει μία εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα συν το μεγάλο της ατού, Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Mr. Euro όπως τον αποκαλούν καθώς έχει τις περισσότερες εμφανίσεις (21) με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας και έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ σε Ευρωπαϊκά (9). Σίγουρα πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο της στο τουρνουά, ενώ το μοντέλο την κατατάσσει πέμπτη, με 9,6% ελάχιστα κάτω από τη Γερμανία με 9,8%. Αυτό εξαρτάται κυρίως από τους ομίλους. Υπάρχει ένα ποσοστό 19,4% η Πορτογαλία να κερδίσει τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία στον 6ο όμιλο. Έχει ένα 27,7% για τη 2η θέση, 35% για την 3η και 17.9% για την 4η. Συνολικά έχει ποσοστό 82% για να μπει στους "16" του Ευρωπαϊκού, 57,7% για τα προημιτελικά, 34,6% για να φτάσει στα ημιτελικά και 18% για άλλον έναν τελικό.

Η Γερμανία έχει τα περισσότερα τρόπαια μαζί με την Ισπανία, από τρία, αλλά συγκεντρώνει ποσοστό 9,8% να κατακτήσει το Euro 2020 καθώς βρίσκεται στον "όμιλο του θανάτου" και αυτό μπορεί να επηρεάσει τα πάντα. Η Ιταλία με 7,6% και η Ολλανδία με 5,9% κατατάσσονται στην έκτη και στην έβδομη θέση αντίστοιχα των φαβορί. Η Δανία με 5,4% έχει καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει το Euro 2020 απ' ό,τι η Αγγλία με 5,2%. Η Δανία κέρδισε το Ευρωπαϊκό το 1992 αντίθετα σε κάθε εκτίμηση αλλά έκτοτε έχει φτάσει μόνο μία φορά σε νοκάουτ φάση, το 2004 σε προημιτελικά.

Όσον αφορά στην Αγγλία, είναι η μοναδική ομάδα που έχει παίξει σε 31 αγώνες στο Ευρωπαϊκό και δεν έχει φτάσει ποτέ σε τελικό σε αυτό το διάστημα. Η ομάδα είναι πολύ πιθανό να βγει πρώτη στον όμιλό της αλλά ο δρόμος για τον τελικό θα είναι πολύ δύσκολος και με αβέβαιο αποτέλεσμα. Αν έρθουν πρώτοι στον όμιλό τους οι Άγγλοι θα παίξουν με τη 2η ομάδα στον έκτο όμιλο που μπορεί να είναι η Γερμανία, η Πορτογαλία ή η Γαλλία. Εάν έρθουν δεύτεροι τότε μπορεί να παίξουν με την Ισπανία.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

EURO: Αντιδράσεις της Αθήνας για το Μακεδονία στις φανέλες – Δεν εφαρμόζεται η Συμφωνία των ΠρεσπώνΑθλητικά

Τα αρχικά FFM («’Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας») φέρουν οι φανέλες των ποδοσφαιριστών της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020 με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μπουγιάρ Οσμ...

Σοκ στο Euro 2020: Κατέρρευσε ο Έρικσεν της Δανίας και δίνει μάχη για τη ζωή τουΑθλητικά

Σοκαριστικές στιγμές εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στον αγώνα Δανίας - Φινλανδίας στα πλαίσια του Euro 2020 καθώς ο ποδοσφαιριστής της Δανίας Έρικσεν κατέρευσσε και δίνει μάχη για τη...

EURO 2020: Δεύτερη ημέρα με τρεις αναμετρήσεις "φωτιά" - Οι αποστολές των ομάδωνΑθλητικά

  Δεύτερη ημέρα του  Euro 2020  σήμερα και το πρόγραμμα είναι "χορταστικό" με τρεις αναμετρήσεις - φωτιά που αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων της "στρογγυλής...