ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

EURO 2020: Μόλις τρεις οι εκπρόσωποι της Super League στη διοργάνωση

Το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες φάσεις της Ιστορίας του κι αυτό αντικατοπτρίζεται σε πολλές περιπτώσεις.

Μία είναι η 18η θέση στο ranking της UEFA που στέρησε στα κύπελλα Ευρώπης και υποβίβασε τις τρεις από τις τέσσερις εκπροσώπους της χώρας μας στο νεοσύστατο Conference League.

Υπάρχει κι άλλη μία ένδειξη ότι το πρωτάθλημα της Super League βρίσκεται πλέον πολύ χαμηλά, είναι η ελάχιστη εκπροσώπηση στο EURO 2020 με μόλις τρεις ποδοσφαιριστές.

Οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σβιντέρσκι (Πολωνία), Μίκαελ Κρμέντσικ (Τσεχία) και ο μέσος της ΑΕΛ, Τιμ Σπαρβ (Φινλανδία) είναι οι μοναδικοί παίκτες που αγωνίστηκαν στο τελευταίο πρωτάθλημα της Super League και συμπεριλήφθηκαν στις αποστολές των εθνικών ομάδων τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που αρχίζει την επόμενη Παρασκευή (11/6).

Συνολικά στη διοργάνωση εκπροσωπούνται 30 ευρωπαϊκές χώρες και 34 από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των πρωταθλημάτων των ΗΠΑ (και Καναδά), της Κίνας και της Ιαπωνίας. 

Εκτός από την Ελλάδα, υπάρχουν άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες που παρότι δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση, θα εκπροσωπηθούν ως «πρωταθλήματα».

Η Κύπρος έχει οκτώ ποδοσφαιριστες, δύο από τη Σλοβακία τους Ντούρις, Χούμποτσαν (Ομόνοια), τρεις από τη Βόρεια Μακεδονία τους Τσιτσκόφσκι, Σπιρόφσκι (ΑΕΚ Λάρνακας) και Σισκόφσκι (Δόξα Κατωκοπιάς), δύο από τη Φινλανδία τους Αραγιούρι, Βαλακάρι (Πάφος) και έναν από την Ουγγαρία, τον Άνταμ Λανγκ. 

Πιο ομοιογενής απ΄όλες τις εθνικές ομάδες είναι η Αγγλία με 23 από τους 26 ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στην Premiership, δύο στη Ντόρτμουντ (Σάντσο, Μπέλιγχαμ) και έναν στην Ατλέτικο Μαδρίτης (Τρίπιερ), ενώ η Φινλανδία και η Σλοβακία έχουν μόνο έναν παίκτη που αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα. 

Τη μερίδα του λέοντος έχει μακράν η Αγγλία, καθώς στο EURO 2020 τα πρωταθλήματά της θα έχουν 146 εκπροσώπους! 

Αναλυτικά η κατανομή των παικτών ανά χώρα στην οποία αγωνίζονται:


146 Αγγλία 

 91 Γερμανία

 75 Ιταλία

 42 Ισπανία

 32 Ρωσία

 31 Γαλλία

 19 Ουκρανία

 18 Τουρκία

 17 Ολλανδία και Ουγγαρία

 15 Τσεχία

 14 Σκοτία

 13 Κροατία

 10 Βέλγιο

  9 Δανία και Πολωνία

  8 Πορτογαλία, Σουηδία και Κύπρος

  6 Ουαλία, Ελβετία και ΗΠΑ

  4 Σλοβακία

  3 Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία και Κίνα

  2 Αυστρία

  1 Αλβανία, Βοσνία, Καναδάς, Φινλανδία, Ιαπωνία, Νορβηγία και Σερβία

Διαβάστε επίσης

Euro 2020: Τα στατιστικά... βγάζουν νικητή - Ποιο είναι το φαβορί για να το σηκώσειΑθλητικά

Αντίστροφη μέτρηση για το Euro 2020 με το πρώτο σφύριγμα να ακούγεται στις 22.00 και την Ιταλία με την Τουρκία να είναι οι πρώτοι "μονομάχοι" στη μάχη για την κορυφή και την κατάκτ...

Επιστημονικός σύμβουλος στην Ιαπωνία: «Δεν είναι φυσιολογικό να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»Αθλητικά

Μια από τις πιο αυστηρές προειδοποιήσεις μέχρι στιγμής για τους κινδύνους που ενέχει η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων διατύπωσε ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης ...