ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απάντηση Φασούλα σε Μαρτσουλιόνις: «Δεν πίστευα ποτέ ότι το 87' θα σου άφηνε τέτοια συμπλέγματα»

Οι σημερινές δηλώσεις του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, για απόπειρα χρηματισμού από την πλευρά της Εθνικής μας ομάδας σε παίκτες της ΕΣΣΔ, με αφορμή τον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987, έχουν ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων.

Θέση στις κατηγορίες αυτές πήρε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ Παναγιώτης Φασούλας, μέλος της απίστευτης αυτής διαδρομής της εθνικής μας προς τον δρόμο του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου στο μπάσκετ, απαντώντας στον 56χρονο Λιθουανό με βαρείς χαρακτηρισμούς, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν περίμενε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εκείνος να δείχνει τόσο μικροψυχία.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Παναγιώτης Φασούλας:

«Αγαπητέ Σαρούνας, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ. Από τις πρώτες μέρες κιόλας μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας το 1987 ακούγαμε ότι μας συκοφαντούσατε ως «ντοπαρισμένους». Άλλωστε είχε προηγηθεί ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του προπονητή σας «Μαυριτανοί» για την Εθνική μας ομάδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η Εθνική Ελλάδας πέραν από την ΕΣΣΔ κέρδισε δυο φορές την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία που είχε στις τάξεις της μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του τότε παγκόσμιου μπάσκετ. Επίσης καλά θα θυμάσαι ότι το 1989 στο Ζάγκρεμπ η ΕΣΣΔ ηττήθηκε ξανά από την Ελλάδα.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής σας υπερδύναμης. Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ότι 34 χρόνια μετά θα ακούγονται τέτοια αβάσιμα ψέματα όπως αυτό περί απόπειρας χρηματισμού. Φαντάζομαι ότι αυτή θα έγινε κάτω από την μύτη των αξιωματούχων της ΕΣΣΔ που συνόδευαν την αποστολή σας.

Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Δυστυχώς κατάφερες να το χαλάσεις, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς, Παναγιώτης Φασούλας».

 

sport-fm.gr

Διαβάστε επίσης

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εισβολή των οπαδών στο «Ολντ Τράφορντ» - Οργή κατά της οικογένειας ΓκλέιζερΑθλητικά

  Δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις των φίλων της Γιουνάιτεντ για την απόπειρα συμμετοχής της ομάδας στη European Super League - Οπαδοί εισέβαλαν στο «Ολντ Τράφορντ» την Κυριακή, δυ...

Πρωταθλητής Ευρώπης ο ΟλυμπιακόςΑθλητικά

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη νίκησε 7-6 την ουγγρική Ντουναουιβάρος,...

Γυμναστήρια: Η απόφαση της επιτροπής για την επαναλειτουργία τους – Τι θα γίνει με τις αθλητικές ακαδημίεςΑθλητικά

  Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνεδρίασε χθες και ασχολήθηκε με το θέμα της επαναλειτουργίας των Γυμναστηρίων,αλλά και με τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες για τις οποίες υπάρχει αίτημα...

Έχασε τον τίτλο ο ΤσιτσιπάςΑθλητικά

Μετά τον πρώτο τίτλο Masters στην καριέρα του στο Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στον τελικό με τον Ράφα Ναδάλ στη Βαρκελώνη, αλλά στο τέλος δεν κατ...