ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Γονάτισε» την Μπάγερν με ηγέτη Σλούκα ο Ολυμπιακός

Σε θετικό πρόσημο βρίσκεται πια ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, μετά την χθεσινοβραδινή νίκη του στο ΣΕΦ επί της Μπάγερν Μονάχου με 84-82, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα μετρούν πλέον 9 νίκες - 8 ήττες και βρίσκονται σε τροχιά οκτάδας, ενώ με την επιτυχία τους υποχρέωσαν τους Βαυαρούς στην έβδομη ήττα τους και τους εξοβέλισαν από την τετράδα.

Η πειραϊκή ομάδα στήριξε την επιτυχία της στην άμυνα της τρίτης περιόδου, όταν περιόρισε το συγκρότημα του Τρινκέρι στους 15 πόντους, αλλά και στην ηγετική εμφάνιση του Σλούκα, που μέτρησε 24 πόντους, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα.
 
Ακόμη, για τον Ολυμπιακό που στερήθηκε τις υπηρεσίες των Παπανικολάου και ΜακΚίσικ, ο Βεζένκοφ πέτυχε 13 πόντους, από 11 οι Χάρισον και Έλις, ενώ 10 πόντους πρόσθεσε ο Σπανούλης.

Από την πλευρά της, η Μπάγερν (11-7) είχε για κορυφαίο τον Σίλεϊ με 26 πόντους (7 τρίποντα), ενώ ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων», πάλντγουιν, πέτυχε 12 πόντους καθώς φυλάχτηκε καλά αυτή τη φορά, αφού στο Μόναχο ήταν εκείνος που είχε κάνει τη «ζημιά» στην πειραϊκή ομάδα.

Ύστερα από ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, οι γηπεδούχοι πέρασαν με 77-68 στα μισά της τελευταίας περιόδου.

Ο εφησυχασμός όμως επέτρεψε στην Μπάγερν να ισοφαρίσει σε 77-77 στα 2:50΄΄ πριν τη λήξη, από πόντους των Ρέινολντς, Γκιστ και Σίλεϊ.

Με τρεις πόντους του Βεζένκοφ και τέσσερις του Σλούκα, ο Ολυμπιακός απάντησε με επιμέρους σκορ 7-2 για το 84-79, αλλά ο Σίλεϊ ευστόχησε στο έβδομο τρίποντό του και μείωσε στο καλάθι.

Ο Χάρισον πήρε το τελευταίο σουτ για τους γηπεδούχους επιχειρώντας άστοχο τρίποντο στα 7΄΄ πριν τη λήξη, ενώ το ίδιο έπραξε ο Τσίπερ στα 2΄΄ πριν το τέλος, με τον Βεζένκοφ να παίζει εξαιρετική άμυνα στην τελευταία φάση του αγώνα.

Διαβάστε επίσης

Μπαρτσελόνα: Έμαθαν ότι ο Ερτέλ μιλάει με τη Ρεάλ και τον... παράτησαν σύξυλο στην Τουρκία!Αθλητικά

Ο Γάλλος δεν υπολογίζεται από τον Γιασικεβίτσιους και φερόταν να συζητά με τη Φενέρ - Όταν έμαθαν στην  «Μπάρτσα»  ότι συζητούσε με τη Ρεάλ, τον εγκατέλειψαν στην Κωνσταντινούπολη ...

Ποια αθλητικά σωματεία του Αργοσαρωνικού έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού (λίστα)Αθλητικά

Την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, έλαβαν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία που την δικαιούνται, βάσει της Κοιν...

Ο Ολυμπιακός για μία ακόμη φορά αρωγός στη φιλανθρωπική δράση της Ι.Μητροπόλεως ΠειραιώςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Επιταγή αξίας 10.000 ευρώ για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, παρέδωσε σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 εκ μέρους του ηγέτη και ιδιοκτήτη του Ολυ...

Ελληνικό δείπνο - έκπληξη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι - Δείτε φωτογραφίεςΑθλητικά

 Το team του  Πειραιώτη σεφ  Δημήτριου Ντιμπ έφυγε το μεσημέρι από το Σικάγο και  «στρατοπέδευσε» στο loft για να ξεκινήσει τις ετοιμασίες για τον «μυστικό δείπνο» με άρωμα Ελλάδας...