ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ολυμπιακός κυνηγάει την 5η νικηφόρα πρεμιέρα του

Κάθε αρχή και... δύσκολη. Μόνο που η αποψινή πρεμιέρα του Ολυμπιακού στους ομίλους του εφετινού Champions League (21/10, 22:00), κόντρα στη Μαρσέιγ στο άδειο από κόσμο (ελέω κορονοϊού), «Γ. Καραϊσκάκης», είναι ίσως και το «κλειδί» για όλη τη μετέπειτα πορεία του στη διοργάνωση.

Ούτως ή άλλως το γκρουπ του Ολυμπιακού στον 3ο όμιλο του εφετινού Champions League, ήταν «ζόρικο» με την παρουσία (εκτός από το κλαμπ της Μασσαλίας) και της πανίσχυρης και πανάκριβης Μάντσεστερ Σίτι και της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας Πόρτο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν «ζυμωθεί» στα... δύσκολα ευρωπαϊκά «ραντεβού» τα τελευταία χρόνια.

Μία νίκη επί των Γάλλων θα φέρει τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος από νωρίς και θα του δώσει την ευκαιρία να πάει με άλλον... αέρα σε έξι βράδια στο «Ντραγκάο» (27/10, 22:00), για να διεκδικήσει με ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες το αποτέλεσμα που θα τον βάλει «δυνατά» στο κόλπο της πρόκρισης, μέσω της δεύτερης θέσης στο γκρουπ, αν υποτεθεί πως η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά.

Κάθε πράγμα στον καιρό του, όμως, κι απόψε ο Ολυμπιακός αναζητά κόντρα στη Μαρσέιγ την 5η νίκη του σε πρεμιέρα του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (έχει 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες τα προηγούμενα χρόνια).

Πριν από εννιά χρόνια (σεζόν 2011/12), στο... remake της αποψινής πρεμιέρας, η Μαρσέιγ είχε «αποδράσει» με το διπλό από το «Γ. Καραϊσκάκης» (1-0 με γκολ του Λούτσο Γκονζάλες), ωστόσο απόψε οι περσινή νταμπλούχοι Ελλάδας θέλουν να πάρουν το... αίμα τους πίσω.
Ο Πέδρο Μαρτίνς, ολοκλήρωσε χθες βράδυ την προετοιμασία των Πειραιωτών, παίρνοντας μαζί του στο ξενοδοχείο όλους τους διαθέσιμους παίκτες του (όσοι δηλαδή ήταν στη λίστα που δηλώθηκε στην UEFA) σε μία κίνηση ακόμη μεγαλύτερης συσπείρωσης, πριν την πρώτη μεγάλη ευρώ-μάχη.

Συγκεκριμένα για το ματς με τη Μαρσέιγ συμπεριλήφθηκαν οι: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης (τερματοφύλακες), Ραφίνια, Ντρέγκερ, Μπα, Σισέ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Βινάγκρε, Χολέμπας (αμυντικοί), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Πέπε, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Σουρλής, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Βρουσάι (μέσοι) και Μασούρας, Μπρούμα, Ελ Αραμπί, Χασάν, Σουντανί, Ραντζέλοβιτς (επιθετικοί).

Προβάδισμα για την ενδεκάδα στο «αγαπημένο» στα Κύπελλα Ευρώπης 4-3-3, του Πέδρο Μαρτίνς, έχουν οι Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Βινάγκρε, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Για τις πρώτες νίκεςΑθλητικά

  Αναμετρήσεις που σε αρκετές περιπτώσεις, ενδέχεται να αποδειχθούν καθοριστικές για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, με τη...

Πελέ ετών 80 (βίντεο)Αθλητικά

Ένας από τους μεγαλύτερος, για πολλούς ο μεγαλύτερος, ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, συμπληρώνει σήμερα 80 χρόνια ζωής.   Ο Πελέ  ήταν ικανός να κάνει μόνο φανταστικά πράγματα με ...

Καμπουρίδης και Δεληγιάννης με το Aristofani νικητές στο 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Διμελούς ΠληρώματοςΑθλητικά

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 17 18 Οκτωβρίου το 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Διμελούς Πληρώματος 2020 (Double Handed), που διοργάνωσε ο...

Ρεκόρ Γκίνες: Πόσων ετών είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου (βίντεο)Αθλητικά

Ο Εζελντίν Μπαχαντέρ κατάφερε να γράψει το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία.   Ο Εζελντίν Μπαχαντέρ κατάφερε να γράψει τ...