ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολυμπιακός - Ομόνοια 2-0: Με το ένα πόδι στους ομίλους

Το «μαγικό γκολ» του Ελ Αραμπί στις καθυστερήσεις ήταν αυτό που ουσιαστικά στέλνει από το πρώτο ματς τον Ολυμπιακό στους ομίλους! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 της Ομόνοιας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου... κούνησαν σεντόνι καθώς η εικόνα της Κυπριακής ομάδας δεν προβληματίζει ενόψει της ρεβάνς στη Λευκωσία! Σκόραρε με πέναλτι ο Βαλμπουενά. 


«Αγκαλιά» με την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε απόψε (23/9) της Ομόνοιας με 2-0 και είναι το απόλυτο φαβορί του ζευγαριού. Σε έναν αγώνα που φέρνει την υπογραφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί...

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καμαρά, Μπουχαλάκη στον άξονα, τον Μασούρα στο δεξί «φτερό», τον Βαλμπουενά στο αριστερό και τον Φορτούνη «οργανωτή» πίσω από τον Χασάν.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι Πειραιώτες πήραν τα «ηνία» της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι με ένα 4-4-1-1 είχαν ξεκάθαρους ανασταλτικούς προσανατολισμούς και παρουσιάστηκαν προσηλωμένοι, κυρίως, στα αμυντικά τους καθήκοντα. Από τη μέση και μποστά έψαχναν εκείνη τη «μισή» φάση στη κόντρα. Αυτό οδήγησε εύλογα το ματς σε ένα αργό τέμπο και οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους. Μέχρι το ημίωρο απείλησαν με ορισμένα μακρινά σουτ (εκείνο του Καμαρά στο 24' που έδιωξε ο Φαμπιάνο ήταν το πιο αξιοσημείωτο), ωστόσο αδυνατούσαν να βρουν ανοργάνωτα τα μετόπισθεν των αντιπάλων τους.

 




ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ
Κάπου εκεί οι Φορτούνης, Βαλμπουενά απέκτησαν πιο «ξεκάθαρο» ρόλο μέσα στο γήπεδο, καθώς μέχρι τότε εναλλάσσονταν αριστερά και πίσω από τον Χασάν. Ο αρχηγός τραβιόνταν στα άκρα και ο Γάλλος «μονιμοποιήθηκε» στον άξονα, εξέλιξη που άλλαξε κάπως την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Γάλλος με δύο εξαιρετικές μπαλιές βρήκε στο 36' και το 45'+2' τους Χασάν και Φορτούνη αντίστοιχα μέσα στα καρέ της Ομόνοιας, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ στην κεφαλιά του Αιγύπτιου και στο μονοκόματο σουτ του «κάπτεν» αντίστοιχα. Πάντως οι γηπεδούχοι άρχισαν (και) να δημιουργούν «καθαρές» ευκαιρίες.

Μάλιστα από δική του ενέργεια λίγο πριν (43') και όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Χουμποτσάν ήταν που ο Ολυμπιακός βγήκε για πρώτη φορά στο τρανζίσιον και βρήκε κενούς χώρους, σε μία φάση που κατέληξε σε φάουλ υπέρ των γηπεδούχων και κίτρινη στον Μποτεάκ. Λεπτομέρεια μεν, αλλά αντιπροσωπευτική της οξυδέρκειάς του, ξέχωρα της αξίας του φυσικά.

Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ, με τον Ολυμπιακό να κρατά μπάλα σε επίπεδα 65% και τις τελικές 7-1 υπέρ του, καθώς η πρώτης της Ομόνοιας ήταν ένα σουτ του Μποτεάκ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, που όμως δεν ανησύχησε τον Σα. Ο οποίος, επ' ευκαιρία, ζήτημα εάν είχε μέχρι τότε 8-9 επαφές με την μπάλα. Ωστόσο από τους «ερυθρόλευκους» σαν κάτι να έλειπε...

 

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Σε ανάλογο τέμπο ξεκίνησε και το δεύτερο μισό. Ο Ολυμπιακός κρατούσε μπάλα, ο αγώνας παίζονταν ως επί το πλείστων στο μισό της Ομόνοιας («έψαξε» 1-2 φορές την αντεπίθεση), όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Μέχρι που φτάσαμε στο 58', όπου ο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές. Μ ε την είσοδο των Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί οι γηπεδούχοι πήγαν σε ένα «καθαρό» 4-4-4-2 (κάτι ανάλογο ήταν και πριν αλλά με τον Φορτούνη ψηλά που δεν είναι 9άρι), το οποίο όμως είχε και ορισμένες ιδιαιτερότητες. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω, οπότε ο Ραντζέλοβιτς ναι μεν πήγε δεξί εξτρέμ, αλλά την ίδια στιγμή ο Χολέμπας είχε όλη την αριστερή πλευρά, ο Βαλμπουενά ήταν σε ελεύθερο ρόλο και οι Ελ Αραμπί, Χασάν «φουνταριστοί». Και 4-2-4 μπορεί να χαρακτηριστεί, ίσως λίγο «τραβηγμένα».

Η ουσία ήταν πως πια οι Πειραιώτες «εγκαταστάθηκαν» έξω από τα καρέ της Ομόνοιας και το 1/3 του γηπέδου. Αρχισαν να πιέζουν και στο 67' «άγγιξαν» το γκολ, όταν σε σέντρα του Ραντζέλοβιτς ο Ελ Αραμπί βρέθηκε αφύλακτος στα καρέ των φιλοξενουμένων, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 69', όταν ο Ελ Αραμπί που είχε γυρίσει να πάρει μπάλα έβγαλε τον Ραντζέλοβιτς στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, εκείνος «κέρδισε» τον Λέσιακς στη μεταξύ τους «μονομαχία» και ο αμυντικός της Ομόνοιας πέφτοντας αγκάλιασε την μπάλα. Ο Βαλμπουενά ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0.

ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ 2-0
Πλέον τα δεδομένα της αναμέτρησης ήταν διαφορετικά. Μετά την έξοδο του Χασάν οι γηπεδούχοι «γύρισαν» σε 4-2-3-1 με «δεκάρι» τον Καμαρά (Εμβιλά, Μπουχαλάκης στα 6αρο-8άρια), αλλά συνέχισαν να πιέζουν και σε δύο περιπτώσεις ο Ελ Αραμπί «άγγιξε» το 2-0. Στο 77' και το 80' όταν σε γύρισμα του Ραντζέλοβιτς και σέντρα του Βαλμπουενά αντίστοιχα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά στην πρώτη περίπτωση πλάσαρε άουτ και στη δεύτερη ο Φαμπιάνο απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του. Λίγο πριν το φινάλε (89') ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ αντέδρασε σωστά και στην εκτέλεση φάουλ του Γάλλου μεσοεπιθετικού των «ερυθρολεύκων» και όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα έληγε 1-0. Ομως... λογάριαζε χωρίς τον Αλγερινό στράικερ των Πειραιωτών. Στο 90'+2' ο Ελ Αραμπί «χόρεψε» τον Λοϊζο και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ομόνοιας, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Πάρα πολύ όμορφο γκολ από τον 33χρονο φορ. Εξαιρετικό.

 

MVP: Ο Ελ Αραμπί. Ο Γαλλομαροκινός στράικερ έκανε ματσάρα στο διάστημα που αγωνίστηκε. Σημείωσε το δεύτερο γκολ με ωραία ατομική ενέργεια, «έφτιαξε» τη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Ραντζέλοβιτς και απείλησε τρεις φορές (67', 77', 80'), αναγκάζοντας τον Φαμπιάνο σε μία εξαιρετική απόκρουση (80').

 

Στο ύψος του: Ο Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, «έφτιαξε» τρεις «ερυθρόλευκες» ευκαιρίες (των Χασάν, Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο και μία του Ελ Αραμπί στο δεύτερο), ενώ είχε και εκείνος μία καλή στιγμή (την απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89'). Αρκετά καλός/κομβικός και ο Ραντζέλοβιτς, που κέρδισε το πέναλτι και δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα της Ομόνοιας.

 

Αδύναμος κρίκος: O Ντουρίς. Ο Σλοβάκος επιθετικός έπαιξε ένα ημίχρονο και μάλιστα σε εκείνο που ο Ολυμπιακός ανέβασε τις γραμμές του. Ομως πέρασε απαρατήρητος και η «ερυθρόλευκη» άμυνα δεν ανησύχησε με την παρουσία του.

 

Η γκάφα: Την έκανε ο Λέσιακς στη φάση του πέναλτι, καθώς «έχασε» τη μονομαχία με τον Ραντζέλοβιτς και πέφτοντας αγκάλιασε την μπάλα.

 

Το «στραγάλι»: Οι της Ομόνοιας αμφισβητούν το πέναλτι που καταλόγισε ο Ντάνι Μακέλι και ζήτησαν φάουλ του Ραντζέλοβιτς. 

 

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και το 2-0 ίσως και να τον... αδικεί κάπως. Κρατούσε μπάλα, εκτός των 2 γκολ είχε και αρκετές καλές ευκαιρίες (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, οι συνλικές τελικές ήταν 17-5 υπέρ του) και δεν απειλήθηκε από την Ομόνοια. Ο Σα ήταν απλώς θεατής του ματς, σε αντίθεση με τον Φαμπιάνο που ήταν ο καλύτερος της Ομόνοιας. 

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης (58' Ελ Αραμπί), Μασούρας (58' Ραντζέλοβιτς), Χασάν (76' Εμβιλά).
ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ (87' Λοϊζος), Τιάγκο, Παπουλής (81' Ασαντέ), Σενέ (46' Ντουρίς).

 

 

gazzetta.gr 

Διαβάστε επίσης

Ο Σιμιτζόγλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες των πρωταθλητών ιστιοπλοΐαςΑθλητικά

Ο Αθλητικός Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για όσα κατήγγειλαν, προ ημερών, Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές της Ιστιοπλοΐας (Μάντης, Καγιαλής, Μπεκ...

AEK: Κακή, αλλά προκρίθηκεΑθλητικά

Στα play off του Europa League προκρίθηκε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 της Σεντ Γκάλεν στο Κίμπουν Παρκ. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 71ο λεπτό και πλέον η ελλη...

Περιφέρεια Αττική - ΙΣΑ : 500 προληπτικοί έλεγχοι για  Covid-19 στο προσωπικό του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ ΑΕΚΑθλητικά

  Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, διενήργησαν περίπου 500 προληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση του Covid -19 στο προ...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020, σύμφωνα με το TimeΑθλητικά

  Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μεταξύ των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων για το 2020, σύμφωνα με το περιοδικό Time. Ο Έλληνας σταρ του NBA, που αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά ...

Στην Τούμπα θα κριθεί η πρόκριση - Φερέιρα:«Υποφέραμε, αλλά θα προκριθούμε»Αθλητικά

Με ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση, θα υποδεχτεί ο ΠΑΟΚ την Κράσνονταρ σε μια εβδομάδα στην Τούμπα, παρά την ήττα με 2-1 στη Ρωσία. Ο δικέφαλος του βορά έκανε ένα καλό παιχνί...