ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιφέρεια Αττική - ΙΣΑ : 500 προληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 στο προσωπικό του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ ΑΕΚ

 

Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, διενήργησαν περίπου 500 προληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση του Covid-19 στο προσωπικό του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ ΑΕΚ, που θα συμμετάσχουν στη διεθνή διοργάνωση 2020 Basketball Champions League Final 

 

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που θα προβάλλουν διεθνώς την Αττική μας, διασφαλίζοντας παράλληλα την προάσπιση της δημόσιας υγείας»

 

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλιμάκια εξειδικευμένων Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ μετέβησαν σήμερα στο ΟΑΚΑ και διενήργησαν, προληπτικά, περίπου 500 τεστ για Covid-19, στο προσωπικό του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ ΑΕΚ, που θα συμμετάσχουν στη διεθνή διοργάνωση «2020 Basketball Champions League Final 8».

 

Η Δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής με ποσό ύψους 220.000 ευρώ, στην ευρωπαϊκή διοργάνωση «2020 Basketball Champions League Final 8», που θα διεξαχθεί το διάστημα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Νίκος Γκάλης στο ΟΑΚΑ.

 

Κατά τη διενέργεια των ελέγχων παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μ. Αγγελόπουλος, ο Επικεφαλής του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ Π. Ευσταθίου και η σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου.

 

Παράλληλα με τους ελέγχους, κλιμάκια εκπαιδευμένων ψυχολόγων ενημέρωσαν το προσωπικό του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ ΑΕΚ σχετικά με τη νέα υπηρεσία του τηλεφωνικού κέντρου υποστήριξης πολιτών 1110 της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, καθώς θα λειτουργεί πλέον και νέα τηλεφωνική γραμμή, μέσω της οποίας πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε ειδική ομάδα εκπαιδευμένων ψυχολόγων για υποστήριξη, από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

 

«Σήμερα βρισκόμαστε στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο μίας πολύ σημαντικής δράσης, καθώς τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα πραγματοποιήσουν περίπου 500 μοριακούς ελέγχους για τον Covid-19 σε όλους τους εργαζομένους της ΚΑΕ AEK και του ΟΑΚΑ, οι οποίοι βρίσκονται στις επάλξεις για την επιτυχία της διεξαγωγής της διεθνούς διοργάνωσης «2020 Basketball Champions League Final 8». Στόχος μας να συμβάλουμε στην καλύτερη θωράκιση των εργαζομένων, προκειμένου σε λίγες μέρες να μπορούμε να απολαύσουμε, σε συνθήκες ασφάλειας, αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός.

 

Πρόκειται για  μία σημαντική αθλητική διοργάνωση που θα συμβάλλει στην προβολή και στην ανάδειξη της υπεραξίας της Αττικής μας αλλά και της χώρας μας, σε διεθνές επίπεδο.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον Πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ Μ. Αγγελόπουλο, ο οποίος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία αυτή η διοργάνωση με απόλυτο σεβασμό στο αθλητικό πνεύμα αλλά και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μ. Αγγελόπουλος επισήμανε:

 

«Σήμερα  στην ουσία κηρύσσουμε την έναρξη των εργασιών για το FINAL8 που  θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα διενεργηθούν τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους εργαζόμενους και όλους όσους εμπλέκονται στην πρώτη αυτή διεθνή διοργάνωση που γίνεται παγκοσμίως, μετά τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός και η προβολή της χώρας μας θα είναι τεράστια καθώς είναι η πρώτη διοργάνωση που γίνεται παγκοσμίως μετά το lockdown του Φεβρουαρίου. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Περιφέρεια για αυτή τη μοναδικής έκτασης πρωτοβουλία, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό τεστ που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τα εξειδικευμένα κλιμάκιά της. Είναι πολύ σημαντικό που η Περιφέρεια στηρίζει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία μία δράση και ένα γεγονός, το οποίο θα προβάλει τη χώρα μας παγκοσμίως.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

AEK: Κακή, αλλά προκρίθηκεΑθλητικά

Στα play off του Europa League προκρίθηκε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 της Σεντ Γκάλεν στο Κίμπουν Παρκ. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 71ο λεπτό και πλέον η ελλη...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020, σύμφωνα με το TimeΑθλητικά

  Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μεταξύ των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων για το 2020, σύμφωνα με το περιοδικό Time. Ο Έλληνας σταρ του NBA, που αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά ...

Στην Τούμπα θα κριθεί η πρόκριση - Φερέιρα:«Υποφέραμε, αλλά θα προκριθούμε»Αθλητικά

Με ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση, θα υποδεχτεί ο ΠΑΟΚ την Κράσνονταρ σε μια εβδομάδα στην Τούμπα, παρά την ήττα με 2-1 στη Ρωσία. Ο δικέφαλος του βορά έκανε ένα καλό παιχνί...

Αποκλείστηκαν από το Europa League ο ΟΦΗ κι ο Άρης - Όλα τα αποτελέσματα του E.L. Αθλητικά

Πρόωρο τέλος είχε η ευρωπαϊκή περιπέτεια για Άρη και ΟΦΗ, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League, μόλις στο πρώτο παιχνίδι τους για τα προκριματικά. Οι Θεσσαλονι...