ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τις σημαντικές παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στην Αττική»

 

Στη σχετική αναφορά προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή την πραγματοποίηση του Final-8 του Basketball Champions League στην Αθήνα 30/09-4/10

 

Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Αττικής θα βοηθήσει καθοριστικά στη διεξαγωγή της διοργάνωσης του Final-8 του Basketball Champions League στην Αθήνα από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Νίκος Γκάλης στο ΟΑΚΑ, έδωσε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Συνδιοργάνωνες είναι η ΚΑΕ ΑΕΚ και η FIFA -Basketball Champions League. Η  διοργάνωση θα διεξαχθεί με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

 

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού  Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο  Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος και ο CEO του BCL Πατρίκ Κομνηνός.

 

Τόσο ο Υφυπουργός Λ. Αυγενάκης, όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην διεξαγωγή μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης στη χώρα μας. Ο κ. Χαραδαλίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

Ο Περιφερειάρχης αφού χαρακτήρισε ως ένα σπουδαίο Παγκόσμιο Αθλητικό Γεγονός τη διεξαγωγή του FINAL 8-Basketball Champions League επισήμανε ότι «είναι ένας θεσμός που συμβάλλει στην προαγωγή του συγκεκριμένου Αθλήματος στο πλαίσιο πάντα του Αθλητικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας».

 

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε πως δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καθιερωθεί και καταξιωθεί, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε διεθνές επίπεδο, προσελκύοντας ομάδες από όλο τον κόσμο.

 

Αναφερόμενος στην επιλογή της χώρας μας για την πραγματοποίηση του Final-8 τόνισε ότι ένας από τους συντελεστές βαρύτητας ήταν και  η σοβαρή δουλειά που κάνει η χώρα μας σε επίπεδο αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

«Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό τα κλιμάκια των ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα μπορούν να αξιοποιηθούν αν χρειαστεί για τη διεξαγωγή τεστ».

 

Ο Γ. Πατούλης σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει τεθεί για τη δυνατότητα παρουσίας θεατών στους αγώνες τόνισε ότι «ως γιατρός πιστεύει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά όχι φοβικοί». 

 

Επιπλέον αναφερόμενος στα οφέλη της διοργάνωσης για την προβολή της Αττικής υπογράμμισε πως αυτή δίνει την δυνατότητα να αναδείξουμε τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Αττικής όπως ο Πολιτισμός και η Ιστορία της, συμβάλλοντας στο μέγιστο βαθμό της Τουριστικής μας προβολής. «Η Περιφέρεια Αττικής με περίσσιο σεβασμό στις αξίες του Αθλητικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθε αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα αυτού του Αθλητικού γεγονότος και τις αξίες που πρεσβεύει και στηρίζει την διοργάνωση. Εύχομαι ολόψυχα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 Φέτελ κάνει "ζέσταμα" μαζί με τους μηχανικούς της Ferrari (φωτό)Αθλητικά

  O Φέτελ έκανε την έκπληξη και γυμνάστηκε το πρωί του Σαββάτου πριν τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Τοσκάνης μαζί με τους μηχανικούς της ομάδας της Ferrari, κάτι που δεν σ...

Ντάμπλ στον Βόλο για τον Ολυμπιακό - Με γκολ του Ραντζέλοβιτς κέρδισε την ΑΕΚΑθλητικά

Ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας των... αναβολών και των απουσιών. Ο πολυνίκης του θεσμού επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, πανηγυρ...

Νεκρός ο πρώην πολίστας και προπονητής Αλέξης Σταϊκόπουλος σε τροχαίο στην Ποσειδώνος Αθλητικά

ην απώλεια του Αλέξη Σταϊκόπουλου θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός. Ο παλαίμαχος πολίστας και προπονητής του πόλο, ενεπλάκη σε σφοδρό τροχαίο δυστύχημα το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφό...

Εθνική Ελλάδας: Αρνητικά τα τεστ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών μετά το σοκ με ΤσιμίκαΑθλητικά

Χωρίς κάποιο άλλο απρόοπτο θα αναχωρήσει η αποστολή της Ελλάδας για το Κόσοβο ενόψει της αυριανής (6/9, 21:45) αναμέτρησης των δύο χωρών για το Nations League. Σήμερα βγήκαν τα απο...