ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χρήστος Τζόλης: Ένας γεννημένος νικητής ετών 18

Ξημερώματα περασμένης Τετάρτης (26/8), με έντονο ακόμη στην Τούμπα το... άρωμα από την επιβλητική πρόκριση του ΠΑΟΚ, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, απέναντι στην Μπεσίκτας. Με τις πανηγυρικές κραυγές από τους νικητές (3-1) να ηχούν ακόμη στα αφτιά όσων (λίγων) είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, δια ζώσης, την επιτυχία τους. Στιγμή, που δημοσιοποιείται οπτικό υλικό με τον πρωταγωνιστή του ματς.

 Ηρεμος, πάνω στο ποδήλατο για αποφόρτιση, παίζοντας με το κινητό τηλέφωνο στα χέρια, ο Χρήστος Τζόλης.
 Χαλαρός, σαν να μην έχει... ταράξει τον κόσμο γύρω του! Σαν να κύλησε, απλά, μια ακόμη... συνηθισμένη μέρα στο γήπεδο! 

 Εικόνα που αποτυπώνει πλήρως τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του 18χρονου επιθετικού του «Δικεφάλου». Ταπεινότητα, σύνεση και συγκέντρωση στη σκληρή δουλειά! Χαρακτηριστικά που δε χάνουν την προτεραιότητα στο μυαλό του, ακόμη και αν λίγα λεπτά νωρίτερα έχει κάνει μαγικό ευρωπαϊκό ντεμπούτο, ως επαγγελματίας, με 2 γκολ και μια ασίστ, η οποία κατέληξε σε γκολ!

 Ετσι είναι ο Χρήστος Τζόλης, παιδί μετρημένο, ήσυχο, αναθρεμμένο με αρχές από την οικογένειά του,  πεισματάρης, με πάθος για το ποδόσφαιρο και απόλυτα συγκεκριμένο «θέλω»: να φτάσει στην κορυφή, χωρίς «φασαρία» με λόγια, αλλά με πράξεις! Και τα έργα του «μιλούν», μέχρι τώρα, με τον αρτιότερο τρόπο!

 Είναι αυτά που ανάγκασαν ως και την κορυφαία στον πλανήτη Μπαρτσελόνα να ρίξει ματιά πάνω του το 2012, αλλά λόγω ιδιαίτερων συνθηκών να μην είναι δυνατό να κινηθεί για την απόκτησή του. 

 Γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου 2002, στη Θεσσαλονίκη. Εντάχθηκε το 2010 στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, προερχόμενος από τη Δόξα Πενταλόφου, φανερώνοντας από την πρώτη στιγμή, το εκρηκτικό ταλέντο του και την αποφασιστικότητά του να πετύχει!

 Μια εξαετία περίπου αργότερα, βρέθηκε για οικογενειακούς λόγους, στη Γερμανία. Βήματα και εκεί σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες, αρνούμενος να εγκαταλείψει το όνειρό του, ακόμη και όταν χρειάστηκε να μετακινηθεί μόνος του (150χλμ), χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής μεταφοράς, για να παίξει σε έναν αγώνα. 

Επαναπατρισμός
===================

 Αφήνοντας πίσω του τη Γερμανία, ο Χρήστος Τζόλης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το 2018. Ωριμότερος, με τον ίδιο ποδοσφαιρικό ζήλο και παραμένοντας σταθερά... προσγειωμένος στο έδαφος, εξελίχθηκε σε ηγέτης της Κ17 του «Δικεφάλου» (29 γκολ, σε 25 ματς).

 Προβιβάστηκε, αν και μικρότερος, στην Κ19, «γράφοντας» στο βιογραφικό του κατάκτηση δυο συνεχόμενων πρωταθλημάτων και ένα ρεκόρ δύο χρόνων δίχως ήττα. Τη σεζόν 2019-2020, σε 26 εμφανίσεις, είχε 19 γκολ και 8 ασίστ, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Επαιξε επίσης και στα τέσσερα παιχνίδια της Κ19, για το Youth League, πετυχαίνοντας ένα γκολ στο 2-2 του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Κιέβου στην Τούμπα.

 Οι συνθήκες της πανδημίας με τον κορονοϊό και την προ μηνών καραντίνα , οδήγησαν στο να αρχίσει να προπονείται εντατικά με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Κέρδισε σταδιακά την εμπιστοσύνη του Αμπέλ Φερέιρα και στις 7 Ιουνίου 2020, έκανε το ντεμπούτο του με τον «Δικέφαλο», στην εντός έδρας ήττα της ομάδας (0-1), για τα πλέι οφ της Super League, από τον Ολυμπιακό. 

 Δύο εβδομάδες αργότερα (20/6/2020) τα βλέμματα έπεσαν επάνω του, καθώς άνοιξε... λογαριασμό σε γκολ με την ανδρική ομάδα. Ηταν το εντυπωσιακό τέρμα που πέτυχε στο ματς, στην Τούμπα, για τα πλέι οφ με τον ΟΦΗ, το οποίο αποτέλεσε το «σύνθημα» για να κάνουν την ανατροπή οι Θεσσαλονικείς και να κερδίσουν (έχαναν με 0-1 και επικράτησαν με 3-1).  

 Η κορυφαία- ως την επόμενη- στιγμή του, είναι το βράδυ της μάχης με την Μπεσίκτας. Ο Φερέιρα του έδωσε θέση στο βασικό σχήμα και ο Τζόλης τον έβγαλε... ασπροπρόσωπο! Δείγμα της ευγνωμοσύνης του πιτσιρικά προς τον Πορτογάλο αποτέλεσε το σπριντ και η διαρκείας αγκαλιά που του έκανε, αφού πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο παιχνίδι. 
 Γκολ που φανέρωσε ποδοσφαιρική αντίληψη, άριστη τεχνική, αυτοπεποίθηση. Δεν είναι πολλοί, σε αυτήν την ηλικία -και όχι μόνο- οι ποδοσφαιριστές που συνοδεύονται από τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά. 

 Η εμφάνιση απέναντι στους Τούρκους του άνοιξε και την πόρτα για την εθνική Ανδρών. Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ, τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις για τις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Nations League. Ο  Τζόλης, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο με τις μικρές εθνικές (Κ17, Κ19), αιφνιδιάστηκε ευχάριστα και θεωρεί, όπως αποκαλύπτει το περιβάλλον του, ύψιστης σημασίας το προσκλητήριο από τον ομοσπονδιακό τεχνικό!

 Το στοίχημα, πλέον, για τον 18χρονο επιθετικό του ΠΑΟΚ είναι να διαχειριστεί σωστά τους... εκτυφλωτικούς προβολείς δημοσιότητας οι οποίοι έχουν ανάψει πάνω του, να είναι υγιής και να συνεχίσει να δουλεύει, βελτιώνοντας τις αδυναμίες και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τα ισχυρά αγωνιστικά στοιχεία του. Ο ποδοσφαιρικός δρόμος μπροστά του είναι μακρύς και ο ίδιος «διψά» να τον περπατήσει επιτυχημένα!

 

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αναβολή στον τελικό Κυπέλλου λόγω κρούσματος κορονοϊού στον ΛοβέραΑθλητικά

  Νέα αναβολή για τον... ταλαιπωρημένο τελικό Κυπέλλου! Στον Ολυμπιακό υπήρξε κρούσμα κορονοϊού στον Μάξι Λοβέρα και έτσι ο προγραμματισμένος για  σήμερα Κυριακή αγώνας με την ΑΕΚ ...

Το αφεντικό... τρελάθηκε: «Φέρε 700.000.000 και φύγε» λέει η Μπαρτσελόνα στον Μέσι!Αθλητικά

Ο  Λιονέλ Μέσι   αποφασίζει να αλλάξει τακτική, επιδιώκει φιλική έξοδο από το «Καμπ Νου», για ν' αποφευχθούν τα δικαστήρια - Οι Καταλανοί ωστόσο δεν θέλουν να πέσουν ούτε... σεντ κ...

Η σκυτάλη απόψε στο Europa LeagueΑθλητικά

    Το Champions League παραδίδει απόψε τη σκυτάλη στο Europa League. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 45 παιχνίδια της πρώτης προκριματικής φάσης. Σε αρκετά ματς υπάρχουν δυνατά...

Μποϊκοτάζ χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ από μπάσκετ, τένις, μπέιζμπολ και ποδόσφαιροΑθλητικά

  Ισχυρή αντίδραση χωρίς προηγούμενο από τον επαγγελματικό αθλητισμό των ΗΠΑ, η διαμαρτυρία για το επεισόδιο στο Ουισκόνσιν, όπου ο Τζέικομπ Μπλέικ δέχθηκε πισώπλατα επτά σφαίρες α...