ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΑΟΚ: Πρόκριση από το... μέλλον - Ρεπορτάζ του Μπάμπη Κανατσίδη

Ένα ημίχρονο και έναν 18χρονο χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να εξασφαλίσει την συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους και να διεκδικήσει το όνειρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. 


Φουριόζος, πανέτοιμος και αποφασισμένος εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο επίσημο παιχνίδι του στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου κόντρα στην δευτεραθλήτρια Τουρκίας Μπεσίκτας, στην άδεια Τούμπα. 


Στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με 3-0 μπροστά στο σκορ, χάρη στη εκπληκτική εμφάνιση του νεαρού Χρήστου Τζόλη που πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε το τρίτο για τον δικέφαλο του Βορά. 


Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, ενώ στο 3-4-2-1 του Πορτογάλου τεχνικού η τριάδα των στόπερ αποτελούταν από τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη. Στα δύο άκρα ήταν ο Ροντρίγκο (δεξιά) και ο Γιαννούλης (αριστερά), στον άξονα οι Ελ Καντουρί και Σβαμπ. Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του γηπέδου ο Πέλκας με τον νεαρό Τζόλη πλαισίωσαν τον Τσούμπα Άκπομ στην κορυφή.

Για την Μπεσίκτας ο Σεργκέν Γιαλτσίν δεν είχε περιθώρια για πολλές εκπλήξεις. Ενδεχομένως η χρησιμοποίηση του Λενς στο δεξιό άκρο της άμυνας να θεωρούταν έκπληξη, αλλά ήταν κάτι που το είχε δοκιμάσει στο τουρκικό πρωτάθλημα. Η τουρκική ομάδα παρατάχθηκε με τον 1χρονο Ντεστάνογλου κάτω από τα δοκάρια και στο 4-2-3-1 έδειχνε να στηρίζει πολλά στο δίδυμο Χάτσινσον – Μενσά στη μεσαία γραμμή της.


O ΠΑΟΚ στα πρώτα 30 λεπτά με ομαδική δουλειά παραβίασε τρεις φορές την εστία της Μπεσίκτας με δυο γκολ του Τζόλη και ένα του Πέλκα, έπειτα από ασίστ του πιτσιρικά, τελειώνοντας ουσιαστικά την Μπεσίκτας που κατάφερε μοναχά να μειώσει με γκολ του Λαρίν. 
Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να διατηρήσει τη διαφορά των τριών γκολ, με το χαμένο πέναλτι του Άκπομ. 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τούρκοι πίεσαν, δίχως να καταφέρουν να απειλήσουν τον ΠΑΟΚ. 
Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League και συνεχίζει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει στην κληρωτίδα μια εκ των Μπενφίκα, Γκεγκ και Ντιναμό Κιέβου. 
Κορυφαίοι παίχτες για τον δικέφαλο του Βορά ήταν οι Τζόλης, Ελ Καντουρί και Ζιφκοβιτς, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο νεοαποκτηθείς Ζβαμπ, στο χώρο του κέντρου, όπου από μαγική πάσα του ξεκίνησε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. 

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πανέτοιμος για τη συνέχεια, με καλή χημεία στην επιθετική του γραμμή και σωστή ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Μοναδική απώλεια της ομάδας του Φερέιρα, ο τραυματισμός του δεξιού οπισθοφύλακα Ροντρίγκο στο πρώτο ημίχρονο. 

Ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον επόμενο αντίπαλο του στην κλήρωση της Δευτέρας. 

Διαβάστε επίσης

Μποϊκοτάζ χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ από μπάσκετ, τένις, μπέιζμπολ και ποδόσφαιροΑθλητικά

  Ισχυρή αντίδραση χωρίς προηγούμενο από τον επαγγελματικό αθλητισμό των ΗΠΑ, η διαμαρτυρία για το επεισόδιο στο Ουισκόνσιν, όπου ο Τζέικομπ Μπλέικ δέχθηκε πισώπλατα επτά σφαίρες α...

Ένοχος ο Μαγκουάιρ για επίθεση και αντίσταση κατά της Αρχής και απόπειρα δωροδοκίαςΑθλητικά

Μπλεξίματα και με δικαστική… βούλα για τον Χάρι Μαγκουάιρ. Αφού ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για επίθεση, αντίσταση κατά των Αρχών και επαν...

Στον Εισαγγελέα ο Μαγκουάιρ μετά από διανυκτέρευση στο κελί – Προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικόΑθλητικά

Στον Εισαγγελέα της Σύρου παρουσιάζεται το πρωί του Σαββάτου ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος συνελήφθη στη Μύκονο με τη διαδικασία του αυτόφωρου και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο του α...

Συνελήφθη ο Μαγκουάιρ στη ΜύκονοΑθλητικά

Ο αρχηγός της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, συνελήφθη χτες το βράδυ στη Μύκονο μαζί με τον αδελφό του και έναν φίλο τους, για επίθεση κα...

Σάββας Θεοδωρίδης: Έφυγε ένας «Θρύλος» για τον Ολυμπιακό  (βίντεο -φωτό)ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν ένας γνήσιος Ολυμπιακός από την εποχή που προστάτευε την εστία των «ερυθρολεύκων», ως τα τελευταία χρόνια, που υπηρετούσε την ομάδα της καρδιάς του από δ...