ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να αναβληθούν και να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2021, όπως αναφέρει η κοινή τοποθέτηση της ΔΟΕ και της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020».

 

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τόμας Μπαχ, ο Αμπε δήλωσε ότι η διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο διάστημα 24/07-9/08 θα μεταφερθεί για το καλοκαίρι του 2021, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.


«Κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες που παρείχε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αγώνες του Τόκιο πρέπει να αναπρογραμματιστούν σε ημερομηνία πέραν του 2020 αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ, ενώ νωρίτερα ο Άμπε είχε επιβεβαιώσει την αναβολή.

 

«Για να διασφαλίσουμε την υγεία των αθλητών, όσους συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη διεθνή κοινότητα» προσθέτει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.


Είναι για πρώτη φορά στην 124ετή ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που αναβάλλεται η διοργάνωση, αν και στο παρελθόν ακυρώθηκαν αρκετές φορές στη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων του 20ού αιώνα.

Ωστόσο, η ΔΟΕ δήλωσε ότι θα παραμείνει η ονομασία τους ως Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο 2020, παρόλο που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2021.

 

«Συμφωνήθηκε ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία και συμφωνήθηκε επίσης ότι οι Αγώνες θα κρατήσουν το όνομα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020» ανέφερε επιπλέον η ανακοίνωση.

 

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα μετά από την Τελετή στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ η εγχώρια αναμετάδοση της έπρεπε να ξεκινήσει την Πέμπτη.

 

Οι πιέσεις προς τη ΔΟΕ και στον Μπαχ είχαν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο Καναδάς και η Αυστραλία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν εφόσον οι Αγώνες θα γίνονταν κανονικά το καλοκαίρι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

          enikos.gr

Διαβάστε επίσης

Κλείνουν όλα τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY ως τις 27 Μαρτίου -Λόγω κορωνοϊού - Μόνο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμαςΑθλητικά

  Σε συνέχεια σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY θα παραμείνουν κλειστά από ...

Προσβλήθηκε από τον κορονοϊό ο Βαγγέλης Μαρινάκης - Προληπτικές εξετάσεις στον Ολυμπιακό για τον κορωνοϊόΑθλητικά

Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος, ανήμερα των γενεθλίων των «ερυθρολευκων», στον ...

Κορoνοϊός: Θα γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί 2020 του Τόκιο, δηλώνουν οι διοργανωτές Αθλητικά

Η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, η Σέικο Χασιμότο, διαβεβαίωσε χθες ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε παραμένει δεσμευμένη στην ομαλή διεξαγωγή της διεθνούς αθλ...

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής η διεξαγωγή του 9ου Ημιμαραθωνίου, την Κυριακή 22 Μαρτίου στην ΑθήναΑθλητικά

  Ως ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός αλλά και μία μεγάλη ευκαιρία για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, χαρακτήρισε o Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τον 9...