ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οξύνεται η κόντρα Μαρινάκη - Σαββίδη στο ποδόσφαιρο, σάλος με την τροπολογία για ΠΑΟΚ - Ξάνθη - Κίνδυνος για διαρροές από ΝΔ στη σημερινή ψηφοφορία

Αναταραχή στην κυβέρνηση προκαλεί η τροπολογία Αυγενάκη για ΠΑΟΚ – Ξάνθη
(upd6) «Πόλεμος» χαρακωμάτων έχει ξεσπάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να βρίσκεται εν μέσω των διασταυρούμενων πυρών μεταξύ του Β. Μαρινάκη, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Ιβάν Σαββίδη ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά τη νέα κόντρα που πυροδότησε η εισήγηση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού για τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (27/1), η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με μια απόφαση «βόμβα» στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου, εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, με ψήφους 4-1 για τα αδικήματα και 3-2 για τις ποινές.
Θα πρέπει να τονιστεί πως η ποινή για την Ξάνθη αφορούσε παράβαση στο μετοχολόγιο, ενώ τον ΠΑΟΚ βαραίνει η κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναλάβει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Η τροπολογία που κατατέθηκε περιλαμβάνει ποινές -5 έως -10 βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.
Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ επιτέθηκε στην κυβέρνηση μιλώντας για τροπολογία έκτρωμα.
Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός που αναφέρει ότι με την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, αντιθέτως «βιάζεται» και η κυβέρνηση και η κοινή λογική.
Το χάος που έχει δημιουργηθεί μπορεί να δοκιμάσει και την κυβερνητική συνοχή καθώς στην σημερινή 29 Ιανουαρίου 2020 ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή για την τροπολογία στις 13.00....ο κίνδυνος διαρροών από το κυβερνητικό στρατόπεδο - ειδικά οι βουλευτές Πειραιά - είναι μεγάλος.
Να σημειωθεί ότι χθες (28/1) η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη μετά τις απειλές του ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί αν πέσει κατηγορία στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.
Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις και θα προχωρήσουν σε προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια θεωρώντας παράνομη την σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που αποφάσισε να εισηγηθεί την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Θα καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ - Θα απέχουν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση
Ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή ανέφερε πως «να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο, τον βρίζουν οι πάντες.
Το δικό μας ένστικτο, πρόσθεσε, είναι να ακολουθήσουμε το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής, και να αποχωρήσουμε, διότι είμαστε ενάντια στην τροπολογία αλλά και στον χειρισμό που μας έφτασε στα φαινόμενα "διχασμού" που μας περιέγραψε η υπουργός Πολιτισμού, είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: Θέλουμε, όμως, να το ψηφίστε ένας-ένας, μία-μία, με ονομαστική ψηφοφορία.
Για αυτό την καταθέσαμε.
Θέλουμε, όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη αυτού που κάνατε» είπε ο κ.Τσακαλώτος.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (27/1), η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με μια απόφαση «βόμβα» στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου, εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, με ψήφους 4-1 για τα αδικήματα και 3-2 για τις ποινές.
Θα πρέπει να τονιστεί πως η ποινή για τους «ακρίτες» αφορούσε παράβαση στο μετοχολόγιο, ενώ τους νταμπλούχους Ελλάδος βαραίνει η κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταψηφίσει την τροπολογία, ενώ από την ψηφοφορία θα απέχουν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Κυβερνητικοί κύκλοι

Κυβερνητικοί κύκλοι απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μιζάρει στον λαϊκισμό πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να ψαρέψει στα θολά νερά τη στιγμή που ακόμη και οι ψηφοφόροι του γυρίζουν την πλάτη».
Οι ίδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνισαν πως «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων.
Εκφράζει το κοινό συμφέρον.
Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική κι όχι οπαδική.
Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους.
Είναι ώρες ευθύνης για όλους.
Κυρίως για τους πολίτες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνονται εργαλεία στις επιδιώξεις κανενός».
Ωστόσο στο Μαξίμου μετρούν τις ψήφους καθώς υπάρχει και ο φόβος διαρροών, ιδιαίτερα από βουλευτές του Πειραιά.
Να τονιστεί πως απών από την διαδικασία θα είναι και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω του ταξιδιού του στη Γαλλία.
Βέβαια και για τους κυβερνητικούς βουλευτές από την Βόρεια Ελλάδα υπάρχει φόβος για το αν θα ψηφίσουν λόγω του πολιτικού κόστους.
Με όλα αυτά αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας...
Ο βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, δήλωσε «το ποδόσφαιρο έχει το δικό του αυτοδιοίκητο, το οποίο σεβόμαστε. Από εκεί και πέρα βεβαίως σεβόμαστε όλες τις μεγάλες ομάδες. Σε κάθε περίπτωση είναι λάθος η ποδοσφαιροποίηση του πολιτικού βίου της χώρας.»
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης, δήλωσε πως «όσο λιγότερο παρεμβαίνει το Κράτος στα του ποδοσφαίρου τόσο καλύτερο είναι. Βεβαίως μια κυβέρνηση και μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να ρυθμίζει αυτές τις διαφορές που μπορούν να ανακύπτουν, ώστε να υπάρχει σωστή λειτουργία και του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλήματος που όλοι πρέπει»
Η βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτα (Νόνη) Δούνια, δήλωσε πως «απορώ πως μπαίνουν στη διαδικασία να βάζουν πάνω απ’ όλα προσωπικές επιδιώξεις και να καλλιεργούν κλίμα εθνικού διχασμού, μόνο και μόνο για να προστατέψουν επιχειρηματικές επιδιώξεις αυτοί που θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακες της ενότητας αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα μας.
Αντί αυτού παίζουν το παιχνίδι του εκβιασμού των απειλών για να γίνουν αρεστοί.
Ο βουλευτής Α' Πειραιά, Γιάννης Μελάς δήλωσε «δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, είναι ανεξάρτητη Αρχή και νομίζω ότι τα σχόλια επί των αποφάσεων της περισσεύουνε.
Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίες έχουν πλήρη γνώση για την υπόθεση της πολϋιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθης και να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς παρεμβάσεις.
Από την άλλη όμως, δεν μπορούν να μην μας προβληματίσουνε οι δηλώσεις από συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα και πολιτικά πρόσωπα, οι οποίες είναι διχαστικές και προκλητικές. Ο ΠΑΟΚ με τις ανακοινώσεις του στοχοποιεί συγκεκριμένα πρόσωπα και εκβιάζει την κυβέρνηση με απειλή να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο.
Ο βουλευτής Α’ Πειραιά Χριστόφορος Μπουτσικάκης δήλωσε πως «η κυβέρνηση πραγματικά δεν εκβιάζεται, κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο, είμαστε υπέρ της νομιμότητας και ειδικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προωθεί όλες αυτές τις ρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να έρθουν, έτσι ώστε να μπορέσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα ο επαγγελματικός αθλητισμός, να μπορέσουν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα και χωρίς κανένα πρόβλημα»

Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός - Με αυτή την τροπολογία «βιάζεται» και η κυβέρνηση και η κοινή λογική - Nόμος έκτρωμα

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε καυστική ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση και αναφέρει μεταξύ άλλων πως με αυτή την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται.
Αντιθέτως «βιάζεται» και η κυβέρνηση και η κοινή λογική».

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού

Προς τον Πρωθυπουργό
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Προς τους Αρχηγούς των Κομμάτων
Προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως είχε καθήκον απέναντι σε ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, χρησιμοποιώντας αδιάσειστα στοιχεία προερχόμενα από Δημόσιες Αρχές, κατήγγειλε ακραία παρανομία των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη, που αφορούσε την παράνομη απόκτηση της ΠΑΕ Ξάνθης και των εγκαταστάσεών της (γήπεδα, ξενώνας, γραφεία κλπ) από εταιρεία πραγματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη.
Πρόκειται για πράξη (πολυιδιοκτησία) που τιμωρείται με υποβιβασμό και για τις δυο ομάδες.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με συντριπτική πλειοψηφία 4 προς 1 ψήφους (το 80% των μελών της προϋπήρχαν της αλλαγής της κυβέρνησης) μετά από έρευνα και συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα θεσμικά όργανα, εξέδωσε δεσμευτική απόφαση/πόρισμα με την οποία αφού διαπίστωσε όλες τις παρανομίες, παρέπεμψε στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της Super League για την επιβολή της ποινής αποβολής από το πρωτάθλημα.
Με τη δημοσίευση της απόφασης, κατά πρωτοφανή τρόπο, τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, με την κωμική δικαιολογία ότι η τιμωρία των παρανομιών αυτών δήθεν διαταράσσει την κοινωνική συνοχή, προανήγγειλαν την τροποποίηση των διατάξεων που υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμοστούν με άλλες που αντί της ποινής του υποβιβασμού θα προβλέπουν αφαίρεση 5-10 βαθμών από τις υπαίτιες ΠΑΕ.
Ταυτόχρονα, προανήγγειλαν και την παραμονή και συμμετοχή των δύο παρανόμων ομάδων στο ήδη αλλοιωμένο πρωτάθλημα, επιτρέποντας έτσι σε οποιαδήποτε ΠΑΕ έχει οικονομική δύναμη να αγοράζει όσες ομάδες θέλει, ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση, εξασφαλίζοντας μέσα από αυτή την παρανομία τον τίτλο του πρωταθλητή.
Με αυτό τον τρόπο, αγνοούν τους κανονισμούς των διοργανώσεων της UEFA (Άρθρο 5) οι οποίοι εφαρμόζονται αναλογικά σε όλα τα Πρωταθλήματα των Ευρωπαϊκών χωρών, όπου ρητώς απαγορεύεται να συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση δύο ομάδες που είτε άμεσα είτε έμμεσα λειτουργούν υπό την επιρροή ενός ιδιοκτήτη.
Την παρούσα ανακοίνωση – ανοικτή επιστολή απευθύνουμε στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Αρχηγούς των Κομμάτων και στους βουλευτές όλων των κομμάτων για να προλάβουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, την ψήφιση και εφαρμογή ενός νόμου έκτρωμα ο οποίος θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και έλεγχο ομάδων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων.
Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία.
Με αυτή την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται.
Αντιθέτως «βιάζεται» και η κυβέρνηση και η κοινή λογική.
Με αυτή την τροπολογία η κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα παρεμβαίνοντας ωμά στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης.
Κύριοι και κυρίες, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και πράξτε ανάλογα, η κοινωνική συνοχή αφορά τους πολίτες όλης της χώρας.

Προσφυγή κατά της ΕΕΑ στα διοικητικά δικαστήρια ο ΠΑΟΚ

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις και θα προχωρήσουν σε προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια θεωρώντας παράνομη την σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που αποφάσισε να εισηγηθεί την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Ο «Δικέφαλος» θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για πολλούς δικονομικούς λόγους σχετιζόμενους με τη διαδικασία αλλά και για μη νόμιμη σύνθεση και ακύρωση της απόφασης.
Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε την Τρίτη (28/1) με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προχώρησε σε αντικατάσταση δύο μελών της ΕΕΑ δίχως να έχει ενημερώσει, ως όφειλε, τη Βουλή των Ελλήνων.

www.bankingnews.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

Θερμή υποδοχή Μακρόν σε Μητσοτάκη στο Παρίσι -Στο πλευρό της Ελλάδας για Τουρκία και μεταναστευτικό Ελλάδα

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Γάλλος Πρόεδρος στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων.   Ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου και...

Υπόμνημα με τις προτάσεις και παρατηρήσεις της ΕΝΠΕ επί του σχεδίου νόμου για την πολιτική προστασία κατέθεσε στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. ΠατούληςΕλλάδα

  Γ. Πατούλης: «Προς τη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο νόμου για την καλύτερη θωράκιση της χώρας και των πολιτών - Αναγκαία η ενίσχυση πόρων και προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση αλλά και η...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Ιλίου Ν. ΖενέτοΕλλάδα

Ζητήματα που αφορούν στην χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων καθώς και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη...

Η ανακάλυψη ενός οικοδομήματος κάτω από τη Θόλο στο Ασκληπιείο Επιδαύρου ρίχνει νέο φως στο περίφημο ιερό του ΑσκληπιούΕλλάδα

Ένα νέο οικοδόμημα που εντοπίστηκε στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου, δίνει καινούργια στοιχεία για το φημισμένο ιερό της αρχαιότητας, κυρίως όσον αφορά τα πρώιμα χρόνια της δημιουργίας...

Συμφωνία ΔΕΠΑ-ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση στην κατασκευή πλοίου τροφοδοσίας LNGΕλλάδα

Tο πρώτο αυτού του είδους στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο Συμφωνία για τη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου πλοίου τροφοδοσίας με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) για ν...