ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκαλυπτήρια έργου Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα

Το γλυπτό του Γιάννη Μόραλη που είχε αποτελέσει τον  έμβλημα  των εορτασμών για το «έτος Μόραλη» στα πλαίσια  του Φεστιβάλ Φιστικιού το 2016, τοποθετήθηκε οριστικά σε σημείο που αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή.

 

Να θυμίσουμε ότι το γλυπτό  δώρισε η κ. Π. Ζουμπουλάκη προς το Δήμο Αίγινας και είχε  τοποθετηθεί στο λιμάνι  της Αίγινας την περίοδο του καλοκαιριού του 2016 σε ειδική τελετή και πάνω σε ειδική κατασκευή.

 

Όταν οι εορτασμοί τελείωσαν και τα φώτα του Φεστιβάλ Φιστικιού έσβησαν, ορίστηκε από το Δήμο Αίγινας και την ΚΕΔΑ επιτροπή για την οριστική τοποθέτηση του γλυπτού σε σημείο της πόλης, που να αρμόζει σε αυτό αλλά και να είναι πλησίον στην οικία Γ. Μόραλη.

 

Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα  του φετινού Φεστιβάλ Φιστικιού, τα επίσημα αποκαλυπτήρια  του έργου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30.

 

Το έργο που φέρει  την ονομασία «Χωρίς τίτλο» τοποθετήθηκε απέναντι ακριβώς από την οικία του Νίκου Νικολάου στον παραλιακό δρόμο προς τα Πλακάκια και το Φάρο του Μπούζα, και γειτνιάζει με την οικία Μόραλη.

 

Βρίσκεται σε έναν ιδανικό χώρο περιπάτου με θέα προς τη θάλασσα και τα αντικρινά βουνά της Πελοποννήσου. Ένα σημείο που η θρυλική παρέα των τριών ρέμβασε, περπάτησε και φιλοσόφησε.

 

Ένα σημείο που στάθηκε αφορμή να δημιουργήσουν οι Ελύτης, Μόραλης και Νικολάου.Να αναφέρουμε επίσης ότι το γλυπτό αποτυπώνει το καθημερινό πήγαινε –έλα των παλαιών φέρυ μποτ της Αίγινας, έτσι όπως ο ίδιος ο Μόραλης τα παρατηρούσε από το σπίτι του.

Διαβάστε επίσης

Το Σάββατο 31 Αυγούστου η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων της ΑίγιναςΑίγινα

Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 και ώρα 19:30 στο Παλαιό Δημαρχείο Αίγινας (Χρήστου Λαδά 1, Αίγινα) θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Π...

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Νόνης Δούνια για το πρόβλημα ρευματοδότησης στην ΑίγιναΑίγινα

Το σοβαρό πρόβλημα με τις υπερτάσεις και τις υποτάσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Αίγινας, όπως το Σφεντούρι, την Πέρδικα, τον Μαραθώνα, τη Βρόχεια,...

Κώστας Γαλάνης in memoriamΑίγινα

Οι ελιές και τα αρμυρίκια στο δροσερό κήπο της οικίας Κρητικού στα Πλακάκια στάθηκε το ιδανικό σκηνικό για την εκδήλωση που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι οικογένειες Γαλάνη και Κ...

Θερινό Σχολείο Φυσικής από τον Δημόκριτο και την Ενωση Φυσικών στο Γενικό Λύκειο ΑίγιναςΑίγινα

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας των Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡIΤΟΣ σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών πραγματοποιούν το Θερινό Σχολείο για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου στην Αίγινα  26-...