ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός: Αυτές είναι οι αρμοδιότητες της προέδρου και του Γ.Γ. του ΕΟΤ

Με κύριο χαρακτηριστικό τη διάθεση συνεργασίας έχουν ξεκινήσει τη θητεία τους στον ΕΟΤ η Πρόεδρος κ. Άντζελα Γκερέκου και ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Φραγκάκης επιχειρώντας να κλείσουν εκκρεμότητες αλλά και να διαμορφώσουν το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού σε συνεννόηση με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα.

Oι δύο επικεφαλής του ΕΟΤ ασκούν το έργο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους που καθορίστηκαν και οι οποίες έχουν ως εξής:

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ ασκεί τις ακόλουθες αρμοδιότητες:  

-Συγκαλεί το Δ.Σ., καθορίζει την ημερήσια διάταξη, διευθύνει τις συνεδριάσεις του και κατευθύνει τις εργασίες του.

-Παρακολουθεί την εφαρμογή των αποφάσεων του Δ.Σ. Προς τούτο ενημερώνεται από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

-Ασκεί τις αρμοδιότητες του Δ.Σ. που της μεταβιβάζονται από αυτό.

-Εισηγείται στο Δ.Σ. για τη διαδικασία υλοποίησης συμφωνιών για τα προγράμματα συμπαραγωγής και συνδιαφήμισης του ΕΟΤ.

-Εκπροσωπεί τον Οργανισμό στο εσωτερικό ή το εξωτερικό σε διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστημιακές κοινότητες, φορείς και ομάδες κοινού ειδικού ενδιαφέροντος, σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ημερίδες, σεμινάρια, εργαστήρια κατάρτισης, εκδηλώσεις, δράσεις, φόρουμ, συναντήσεις με διεθνείς ή άλλους φορείς.

-Εισηγείται προς το Δ.Σ. τα θέματα της αρμοδιότητας του Δ.Σ. και κάθε άλλο ζήτημα κατά την κρίση του και εκτελεί τις αποφάσεις του Δ.Σ.

- Υποβάλλει προτάσεις στον Υπουργό Τουρισμού για συνεργασίες με φορείς του ιδιωτικού τομέα σε θέματα ενίσχυσης της εικόνας της χώρας σε παγκόσμια κλίμακα.

-Υποβάλλει προτάσεις στον Υπουργό Τουρισμού για τη σύνδεση όλων των τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων στο διαδίκτυο και την ενίσχυση της ενεργής ψηφιακής παρουσίας τους.

-Υποβάλλει προτάσεις στον Υπουργό Τουρισμού για τη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων προώθησης του ελληνικού τουρισμού.

-Εκπροσωπεί τον ΕΟΤ στη διαδικασία κατάρτισης και εκτέλεσης των τουριστικών προγραμμάτων των Περιφερειών.

-Εισηγείται στον Υπουργό Τουρισμού προτάσεις για την ανάπτυξη ψηφιακής στρατηγικής (μάρκετινγκ) στον ΕΟΤ

- Εγκρίνει τις σχετικές δαπάνες εντός του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, καθώς και οποιαδήποτε άλλη διαχειριστική πράξη από το πόσο των 50.001 μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ.

-Αν η Πρόεδρος απουσιάζει, κωλύεται, παραιτηθεί ή εκλείψει, αναπληρώνεται από τον Αντιπρόεδρο και αν αυτός απουσιάζει, κωλύεται, παραιτηθεί ή εκλείψει από μέλος του Δ.Σ. που ορίζεται από αυτό.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ ασκεί τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

-Προΐσταται του προσωπικού του ΕΟΤ, διευθύνει το έργο των υπηρεσιών του, έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του και επιλαμβάνεται κάθε υπηρεσιακής μεταβολής του προσωπικού του Οργανισμού και υπογράφει κάθε σχετική απόφαση τηρουμένης της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας.

-Εισηγείται τον ετήσιο προϋπολογισμό του Οργανισμού τον οποίο υποβάλλει στο Δ.Σ. προς έγκριση.

-Διαχειρίζεται την περιουσία και τους πόρους του ΕΟΤ και υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής των προβλεπόμενων στον προϋπολογισμό δαπανών.

-Εισηγείται προς το Δ.Σ. τα θέματα της αρμοδιότητας του Δ.Σ. και κάθε άλλο ζήτημα κατά την κρίση του και εκτελεί τις αποφάσεις του Δ.Σ.  

-Εκπροσωπεί τον ΕΟΤ δικαστικώς και εξωδίκως, ενώπιον αντισυμβαλλομένων, τρίτων, δικαστηρίων και κάθε αρχής.

-Συγκροτεί επιτροπές για θέματα αρμοδιότητας του ΕΟΤ και εγκρίνει τις σχετικές δαπάνες εντός του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

-Εγκρίνει τις σχετικές δαπάνες εντός του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, καθώς και οποιαδήποτε άλλη διαχειριστική πράξη μέχρι του ποσού των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

-Παρέχει τη δικαστική πληρεξουσιότητα και εντολή σε δικηγόρους του ΕΟΤ για την άσκηση των ένδικων μέσων και βοηθημάτων και για τη νόμιμη παράσταση του Οργανισμού ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων και κάθε άλλης Αρχής σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Οργανισμού. Ειδικότερα, χορηγεί στους δικηγόρους του Ε.Ο.Τ. τη δικαστική πληρεξουσιότητα και εντολή.

- Ασκεί τις αρμοδιότητες που του μεταβιβάζει το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.).

-Εκπροσωπεί τον Οργανισμό στο εσωτερικό ή το εξωτερικό σε διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστημιακές κοινότητες, φορείς και ομάδες κοινού ειδικού ενδιαφέροντος, σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ημερίδες, σεμινάρια, εργαστήρια κατάρτισης, εκδηλώσεις, δράσεις, φόρουμ, συναντήσεις με διεθνείς ή άλλους φορείς. Επίσης, δύναται κατ’ εξουσιοδότηση του Δ.Σ. να ορίζει ένα ή περισσότερα μέλη του Δ.Σ. να τον συνοδεύουν κατά την εκπροσώπηση του ΕΟΤ στο εσωτερικό ή το εξωτερικό ή και να εκπροσωπούν τα ίδια τον Οργανισμό.

-Μεριμνά για την εκτέλεση του εγκριθέντος τουριστικού προγράμματος προβολής.

-Εγκρίνει ή απορρίπτει τις προτάσεις για την υλοποίηση πάσης φύσεως δράσεων προβολής και προώθησης, ύστερα από εισήγηση των κατά περίπτωση αρμόδιων διευθύνσεων.

-Εισηγείται στον Υπουργό Τουρισμού μέτρα για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού.

-Εισηγείται στον Υπουργό Τουρισμού προτάσεις για την ανάπτυξη ψηφιακής στρατηγικής (μάρκετινγκ) στον ΕΟΤ

- Υποβάλλει προτάσεις στον Υπουργό Τουρισμού για συνεργασίες με φορείς Ο.Τ.Α. σε θέματα τουριστικής προβολής και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

-Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αναπληρώνεται από μέλος του Δ.Σ. που ορίζεται από αυτόν.

Με αποφάσεις του Υπουργού Τουρισμού εγκρίνονται οι αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΟΤ που αφορούν στην έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων, στη σύναψη συμβάσεων και εν γένει ανάληψη οικονομικών δεσμεύσεων του Οργανισμού που υπερβαίνουν το ποσό των 500.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ έχουν το βαθμό και τις αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να ασκούν ιδιωτική επιχείρηση ή άλλο ελεύθερο επάγγελμα.

 

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης

«Κέντρο επιχειρήσεων» στο υπουργείο Τουρισμού λόγω Thomas Cook - Εκτακτη σύσκεψη με ΘεοχάρηΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η κατάρρευση, του ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook, αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία πανευρωπαϊκά που αγγίζει και την ελληνική αγορά.   Ο υπουργός Τουρισμο...

Κατάρρευση Thomas Cook! -Αρχίζει επιχείρηση επαναπατρισμού 600.000 τουριστώνΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο, η Thomas Cook, κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του, πυροδοτώντας μια ...

Κάλεσμα Λ. Αυγενάκη στον επιχειρηματικό κόσμο για επενδύσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στον αθλητικό τουρισμόΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Ο αθλητισμός αποτελεί μια ισχυρή βιομηχανία και έχει εξαιρετική δυναμική για την οικονομία, τον τουρισμό και την ανάπτυξη», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισ...

Συνάντηση του Γ.Γ. ΕΟΤ με το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής & ΑργοσαρωνικούΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνάντηση του  Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κυρίου Δημήτρη Φραγκάκη  με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) πραγματοποιήθηκε στα...

Χ.Θεοχάρης: Νομοσχέδια για τον καταδυτικό τουρισμό, την εκπαίδευση και ρυθμίσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωσηΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αλλά και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας του κινούνται οι δράσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισ...

5η GRECKAPANORAMA: Η πρώτη Ελληνική Αποστολή με Επιχειρηματικές B2B συναντήσεις για τον Εναλλακτικό Τουρισμό στην ΒαρσοβίαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η NorthEvents, αποκλειστική διοργανώτρια της μοναδικής έκθεσης για την Ελλάδα GRECKAPANORAMA  ( www.greckapanorama.com ) από το 2015 στην Πολωνία, σε στρατηγική συνεργασία με την O...

84η ΔΕΘ: Για την επόμενη μέρα στον τουρισμό συζήτησαν οι φορείς της ΘεσσαλονίκηςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποσπασματικές, χωρίς στρατηγική και σχεδιασμό, ήταν οι κινήσεις που έγιναν για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, παρόλο που παρατηρήθηκε βελτίωση, όπως είπε ο δήμα...

Ο υπουργός Τουρισμού στο Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος  - Αλέξανδρος Βασιλικός: Είμαστε περισσότερο αισιόδοξοιΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με επίσημο προσκεκλημένο τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη συνεδρίασε το Δ.Σ του ΞΕΕ.   Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν διεξοδικά οι μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του ο ελ...