ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Σπύρος Πολλάλης στο SM: Άφησαν ανεκμετάλλευτη την “προίκα” του τόπου μας

Με σαφείς αιχμές κατά των διοικούντων, o υποψήφιος δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων μιλάει στο SM για τις προτεραιότητες και το δικό του όραμα για την Τροιζηνία και τα Μέθανα.

 

Συνέντευξη στον Μπ. Κανατσίδη

 

Τον Σπύρο Πολλάλη τον διακρίνουν ρεαλισμός και μεθοδικότητα. Διεκδικεί για πρώτη φορά τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, προκειμένου να δώσει... «Νέα Πνοή» στην ευρύτερη Τροιζηνία. Ας τον προσέξουμε...

 


Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να είστε υποψήφιος δήμαρχος στην Τροιζηνία και στα Μέθανα;

Είναι ολοφάνερο ότι o τόπος μας συγκεντρώνει τη φυσική ομορφιά και όλα τα δώρα που του χάρισε απλόχερα ο Δημιουργός, ώστε να είναι εξασφαλισμένες όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις αειφόρου και ισόρροπης ανάπτυξης. Δυστυχώς, όμως, οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου άφησαν ανεκμετάλλευτη την «προίκα» του τόπου μας. Είναι «εγκληματική αμέλεια» η έλλειψη ουσιαστικής προβολής της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής του κληρονομιάς, κάτι που εύκολα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σύγχρονο εργαλείο ανάπτυξης. Είναι λυπηρό να μένει ανεκμετάλλευτη η προνομιακή γεωγραφική του θέση, σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό φυσικό του πλούτο.

Ο τόπος μας καταδικάστηκε να πορεύεται με τη λογική της διαχείρισης –και όχι της επίλυσης– των προβλημάτων του, κάτι που αποτυπώνεται σε όλη την έκταση του Δήμου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτόν τον τόπο. Ολοκληρώνοντας τη σταδιοδρομία μου στο Πολεμικό Ναυτικό, επέστρεψα. Αγαπάω, πονάω και εκτιμάω τον τόπο μου. Με αποκλειστικό στόχο τον τερματισμό της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης, αποφάσισα να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας συνδημοτών μου, που θα δώσει... «Νέα ΠΝΟΗ» στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων.

 


Αξιολογήστε μας τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Δεν είναι δυνατόν ο Γαλατάς, με μια τόσο όμορφη ακτογραμμή, να παραμένει απλά ένας σταθμός μετεπιβίβασης, μια πληκτική, ενδιάμεση στάση, αισθητική «ανορθογραφία», ανάμεσα στον Πόρο και στην παραλία της Επιδαύρου. Είναι απαράδεκτη η διαιώνιση των «λουκέτων» στα Ιαματικά Λουτρά των Μεθάνων, που κρατά γονατισμένη την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Δεν μας τιμά το γεγονός ότι ύστερα από 193 χρόνια δεν έχουμε αναδείξει ό,τι έχει σχέση με τη Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας, που εξέλεξε πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας τον Ιωάννη Καποδίστρια. Δεν αποτελεί τιμή για κανέναν μας η ολιγωρία μας, όσον αφορά την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του τόπου. Συνιστά τεράστια, χαμένη ευκαιρία η μη διαμόρφωση διαδρομών πολιτισμού, φυσιολατρικού ή θρησκευτικού τουρισμού, που θα βάλει στο «κάδρο» της τοπικής ανάπτυξης όλες τις κοινότητες του Δήμου, και ειδικά τις ορεινές.

Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για την εικόνα εγκατάλειψης στον υγρότοπο της Ψήφτας. Είναι ανεπίτρεπτη η μη αξιοποίηση των μαγευτικών αλιευτικών καταφυγίων της Μαρίνας των Μεθάνων και της Λιμνοδεξαμενής του Καρατζά. Καθίσταται απογοητευτική η έλλειψη σχεδίου για την Καλλονή, καθώς και οι πολύχρονες καθυστερήσεις στις επεκτάσεις των σχεδίων πόλης, με τις αλλεπάλληλες επικαιροποιήσεις τους, που γίνονται καθαρά για λόγους παραπλάνησης του κόσμου.

 

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματός σας;

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο και οραματικό πρόγραμμα ισόρροπης ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που προανέφερα, κάτι που δεν θα μείνει απλώς στα λόγια. Στο πρόγραμμά μας, που το παρουσιάζουμε αναλυτικά, σας δείχνουμε και τον τρόπο. Αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τα σχολεία, τα δημοτικά κτίρια και τη δημοτική συγκοινωνία, ο Δήμος θα καλύψει τις ανάγκες του σε ενέργεια, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη μείωση των δημοτικών τελών.

Είναι δεδομένο ότι, μόνο αν διαμορφώσουμε μια νέα πραγματικότητα ανάπτυξης και προόδου, θα φανούμε χρήσιμοι στους παραγωγούς και στους επαγγελματίες της περιοχής, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες και προσελκύοντας νέες, δυναμικές επενδύσεις, τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στον τουρισμό, σε όλο το παράκτιο μέτωπο, από τον Γαλατά έως τα Μέθανα και την Καλλονή.

Αυτή είναι μια εξέλιξη που θα κάνει πιο εύκολη τη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη, ειδικά των απομακρυσμένων κοινοτήτων. Εκεί όπου η καθαριότητα, η τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων, η αποστολή των πιστοποιητικών που ζητά ο πολίτης αυθημερόν με ευθύνη του Δήμου είναι αυτονόητες δημοτικές υποχρεώσεις. Την πραγματική διαφορά στις δημοτικές και συλλογικές δράσεις υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, εθελοντισμού, μόρφωσης, γνώσης, πολιτισμού και αθλητισμού την κάνεις πράξη, μόνο όταν ο πολίτης αισθανθεί τον Δήμο συμπαραστάτη και εκφραστή των οραμάτων του.

 

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα σε περίπτωση εκλογής σας;

Είναι η υλοποίηση των βασικότερων πυλώνων του προγράμματός μας. Είμαι βέβαιος ότι το όραμά μας, το οποίο απαντά σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, θα συνεγείρει το σύνολο των συνδημοτών μας, οι οποίοι θα σταθούν αρωγοί μας και εγγυητές της επιτυχούς πορείας μας. Αξιοποιώντας τα μέγιστα, τις γνώσεις, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό όλων μας, σκοπεύουμε να πετύχουμε την ανόρθωση του συνόλου των ενοτήτων που περιλαμβάνει ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Διαβάστε επίσης

Χριστόφορος Μπουτσικάκης στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων: «Μπορούμε, αρκεί να εμπιστευτούμε ανθρώπους με αξίες και όραμα»ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Περιοδεία στον Δήμο Τροιζηνίας- Μεθάνων πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς Νήσων, Χριστόφορος Μπουτσικάκης την Τετάρτη 19 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στη Δημοτι...

Το ΚΔΑΠ Τροιζηνίας έφτιαξε ψηφιδωτό με 100 χιλιάδες πλαστικά καπάκιαΤΡΟΙΖΗΝΑ

Μια υπέροχη εικόνα για το περιβάλλον μας έρχεται από το Γαλατά. Μια εντυπωσιακή δράση του ΚΔΑΠ Τροιζηνίας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκε με απόλυτη ...

Οι κεντρικές ομιλίες των δύο υποψηφίων του 2ου γύρου στον Γαλατά ΤροιζηνίαςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των κεντρικών ομιλιών των δύο "μονομάχων" της Β' Κυριακής στο Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων.  Την Παρασκευή 31 Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πολλάλης θα ...

Σπ.Πολλάλης: Συνεργασία με όλους τους κατοίκους για την ανάπτυξη του Δήμου Τροιζηνίας-ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου, ο συνδυασμός«Νέα ΠΝΟΗ», του υποψηφίου δημάρχου Τροιζηνίας-Μεθάνων, Σπύρου Πολλάλη, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη στήριξή του σε κάθε...