ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας

Η έλλειψη παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας σε καθημερινή βάση  δεν δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να πάνε τα παιδιά  τους για εξέταση και να προμηθευτούν το Α.Δ.Υ.
Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς είναι απαραίτητο οι μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου να εξεταστούν από παιδίατρο ο οποίος συμπληρώνει το Α.Δ.Υ. (Ατομικό Δελτίο Υγείας) του κάθε μαθητή προκειμένου να παρακολουθήσει το μάθημα  της Φυσικής Αγωγής.
Σύμφωνα με  την ισχύουσα νομοθεσία η εξέταση από παιδίατρο Κρατικού φορέα είναι υποχρεωτική, κυρίως για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών κατά τη διάρκεια  του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής αλλά και γενικότερα της σχολικής ζωής.
Τα προηγούμενα  χρόνια το θέμα αυτό δεν υπήρχε. Η αείμνηστη παιδίατρος Ευαγγελία Γελαδάκη φρόντιζε  για όλα αυτά  τα θέματα με αποτέλεσμα τόσο  το Κέντρο Υγείας όσο και οι Σχολικές Κοινότητες να είναι ενήμερες  για χρόνιες παθήσεις, αλλεργίες και άλλα νοσήματα των μαθητών.
Η έλλειψη λοιπόν παιδιάτρου πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες  του Υπουργείου Υγείας προς όφελος της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών.

Διαβάστε επίσης

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ στην Cosmote TV για τον Ι. Καποδίστρια, τον «πιο ακέραιο της ελληνικής ιστορίας» Ελλάδα

Είναι ο πιο γνωστός άγνωστος της ελληνικής ιστορίας. Ο πρώτος μεγάλος ηγέτης της Ελλάδας. Ο κοσμοναύτης της ελληνικής ιστορίας... Με αυτές τις φράσεις σε μια χειμαρρώδη παρουσίαση ...

25 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι - Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Αίγινας Αίγινα

Η Πολυφωνική Χορωδία Αίγινας και ο μαέστρος της Γιάννης Βρυζάκης σας προσκαλούν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου , στις 8.00΄ το βράδυ , στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, σε μια...