ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελετή λήξης Φεστιβάλ Φιστικιού - Με μια γυναικεία υπόθεση

Δεν ήταν μόνο ο τίτλος  της συναυλίας του μουσικού συγκροτήματος «Σερσέ λα φαμ», αλλά  και η παρουσία  του γυναικείου φύλου  να κυριαρχεί στην τελετή λήξης  του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού, χθες Κυριακή 15 /9.

Το 11ο  Φεστιβάλ Φιστικιού που έριξε αυλαία χθες  το βράδυ, ίσως χαρακτηριστεί ως ένα Φεστιβάλ με πολλά … μποφόρ. Κατόρθωσε να ξεπεράσει τα εμπόδια  του δυνατού μελτεμιού που απέκλεισε πολλά νησιά λόγω απαγορευτικού και να ξεδιπλώσει τελικά το πρόγραμμα  του με επιτυχία. Ωστόσο πολλοί επισκέπτες στάθηκαν διστακτικοί στην απόφασή τους να έρθουν επηρεασμένοι από  τα Δελτία καιρού της ΕΜΥ. Τέλος καλό λοιπόν και με λίγα μποφόρ  την Κυριακή το βράδυ όταν έφυγαν και οι τελευταίοι επισκέπτες  του νησιού.

   Το απόγευμα της Κυριακής τα είχε όλα. Γεύσεις , βραβεύσεις, ομιλίες και πολύ μουσική.

Στο εστιατόριο «Μαριδάκι» ο σεφ Νίκος Κρεούζης δημιούργησε νοστιμιές με φιστίκι. Παρούσες κι εδώ η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Δ. Σακκιώτη και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Κ. Σαλπέα καθώς και μέλη της Οργανωτικής επιτροπής. Οι μεζέδες έγινα όπως ήταν αναμενόμενο ανάρπαστοι.

Γεμάτη και πάλι η παραλία από κόσμο που έκανε τα τελευταία ψώνια του από τα περίπτερα της έκθεσης, υποδέχθηκε  το συγκρότημα κρουστών «Κουιλόμπο» που παιάνισε κατά μήκος της παραλίας φθάνοντας στην εξέδρα των συναυλιών στον Άγιο Νικόλαο.

Οι παρουσιαστές Πέτρος Κουμπλής και Σοφία Κωνσταντινίδου υποδέχθηκαν τον κόσμο και κάλεσαν τις δύο προέδρους για τις τελικές ευχαριστίες  και χαιρετισμούς. Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γ. Ζορμπάς συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή και ευχήθηκε σε όλους για μια καλή συνέχεια  του Φεστιβάλ. Η κ. Σαλπέα στην καταληκτική ομιλία ευχαρίστησε το Δήμαρχο Γιάννη Ζορμπά, ευχήθηκε καλή συνέχεια στη νέα  Δημοτική αρχή και δήλωσε διαθέσιμη για  του χρόνου, ακόμα και από τη θέση του εθελοντή. Κατόπιν κάλεσε στη σκηνή τους κ. Καλόφωνο Γεώργιο και Χελιώτη Παναγιώτη μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ οι οποίοι απένειμαν τιμητικές πλακέτες στις κυρίες Σοφία Πρωτονοταρίου και Ανθή Γελαδάκη για την εθελοντική τους προσφορά σε όλες  τις διοργανώσεις των Φεστιβάλ.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με το γυναικείο συγκρότημα «Sersher La Femme» αποτελούμενο από τις κυρίες Επιστήμη Καμπούρογλου, Δήμητρα Σταθοπούλου και Ελένη Καρακάση  παρουσίασαν το πρόγραμμά τους με τίτλο "Μια γυναικεία υπόθεση", οι οποίες συνοδευόμενες από την ορχήστρα τους ερμήνευσαν πολλά  και αγαπημένα τραγούδια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας αποσπώντας  το δυνατό χειροκρότημα και τα επαινετικά σχόλια  των θεατών που παρέμειναν μέχρι τις 12.30 στο λιμάνι για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Παρόντες μέχρι το τέλος τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γ. Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Καραγιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μ. Κουκούλη.

Το 11ο  Φεστιβάλ Φιστικιού πέρασε πλέον στην ιστορία αφήνοντας πίσω του γλυκιές γεύσεις, εμπειρίες, συγκινήσεις, αναμνήσεις και πολλές υποσχέσεις  για μια δυνατή και ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στην Αίγινα και συνάντηση με τους φορείς του νησιούΑίγινα

Οι πρωτοβουλίες για την τοπική ανάπτυξη καθώς και οι παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας και γενικότερα της περιοχή...

Ενημέρωση από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αίγινας - Τι να αποφεύγουν οι κάτοικοι     Αίγινα

Το πρόβλημα της έλλειψης καθαριότητας στο Δήμο μας είναι ορατό σε όλους. Όπως είναι εμφανείς και οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της εικόνας του νησιού μας.   Πρ...

Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου απογείωσαν τους θεατές του Φ. Φιστικιού στην ΑίγιναΑίγινα

Με τίτλο: «Όπου με πάς σε πάω» δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες ξεσήκωσαν το πολυπληθές κοινό στο λιμάνι της Αίγινας σε ένα ονειρικό ταξίδι στην ελληνική μουσική.   Το σ...