ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια εξαιρετική «Σίρλεϋ Βαλεντάιν» πέρασε από το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας και τον Πόρο

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να απολάυσουν οι θεατρόφιλοι της Αίγινας στις 3 Αυγούστου και του Πόρου στις 4 Αυγούστου. 

 

Η «Σίρλεϋ Βαλεντάιν» είναι μια Αγγλίδα πάνω από τα πενήντα που έχει κουραστεί από το γάμο της. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον άντρα της και τα παιδιά της, κάνει υποχωρήσεις, καταναλώνεται σε συμβιβασμούς, δοκιμάζεται από την υποκρισία και τον καθωσπρεπισμό μιας συντηρητικής κοινωνίας. Διέξοδο στα αδιέξοδά της βρίσκει στον τοίχο της. Συνομιλεί με τον  τοίχο της κουζίνας  της καθώς μαγειρεύει, σιδερώνει, πλένει τα πιάτα της. Η ζωή της βυθισμένη σε ένα τέλμα. Αναπολεί τα περασμένα, ακόμα και τα μαθητικά της χρόνια, και παλεύει να θυμηθεί να καταλάβει τι έφταιξε στη ζωή της, γιατί όλα δεν πήγαν καλά, γιατί ποτέ δεν πήρε το άριστα, γιατί ποτέ δεν της δόθηκε η αναγνώριση, η επιβεβαίωση, δυο λεπτά προσοχής από τους άλλους.

Κι όλα αυτά μέχρι που συναντά μια παλιά  της συμμαθήτρια. Η ζωή της ξαφνικά αποκτά νόημα και ελπίδα. Η φίλη της, της αγοράζει ένα εισιτήριο για την Ελλάδα. Δύο βδομάδες διακοπών σε ένα ελληνικό νησί δίπλα στη θάλασσα, κάτω από τον ήλιο και με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, εκεί που παράγεται  το κρασί.

Η Σίρλεϋ το τολμά και φεύγει χωρίς να το πει σε κανέναν. Η Σίρλεϋ επαναστάτρια επιτέλους τριγυρνά στην Ελλάδα και συναντά  τον Κώστα….

  Η παράσταση δόθηκε  το Σάββατο 3 Αυγούστου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό, ένω η παράσταση στον Πόρο δόθηκε στο αμφιθέατρο Συγγρού στις 4 Αυγούστου. 

Σε ένα αφαιρετικό σκηνικό διάλεξε ο κ. Απόστολος Ρήγας να μας συστήσει ξανά  τη Σίρλεϋ και να μας διηγηθεί την ιστορία  της, έχοντας στα χέρια  του το δυνατό κείμενο του Άγγλου συγγραφέα Γουίλυ Ράσσελ. Η παράσταση ευτύχησε στα χέρια  του Απόστολου Ρήγα διότι διέθετε ένα μεγάλο ατού. Την εξαιρετική ερμηνεύτρια κ. Μπέση Μάλφα, η οποία κατόρθωσε να παρασύρει  για μιάμιση ώρα στο κοινό της σε ένα ταξίδι στο δικό της νησί.

Η κ. Μάλφα πότε με τις κωμικές αποχρώσεις του ρόλου και πότε με την πρέπουσα συγκίνηση κράτησε μια απίστευτη ερμηνευτική ισορροπία. Η δική της «Σίρλεϋ» ήταν μια δυνατή και συνάμα ευαίσθητη και ευάλωτη σύγχρονη γυναίκα. Αποφεύγοντας ευκολίες, ξεδίπλωσε το ταλέντο της, εκμεταλλευόμενη τη ρωμαλέα τεχνική της και απογείωσε το κείμενο, αλλά  και το κοινό της που την χειροκροτούσε ασταμάτητα στο τέλος της παράστασης.

Ομολογουμένως ήταν μια από τις πιο δυνατές βραδιές του 9ου Φεστιβάλ Θεάτρου με ένα έργο τόσο αληθινό, τόσο γλυκό  και άλλο τόσο ανθρώπινο.

Ευχαριστούμε κ. Μπέσυ Μάλφα.


Φωτογραφίες: Ειρήνη Κουνάδη.

Διαβάστε επίσης

Με παρέμβαση των βουλευτών Α' Πειραιά & Νήσων Χριστόφορου Μπουτσικάκη και Κώστα Κατσαφάδου  δόθηκε παράταση μέχρι 15 Οκτωβρίου στις πέργκολες της παραλίαςΑίγινα

Με γνώμονα τη σωτηρία της τουριστικής περιόδου αλλά και  να μη ζημιωθούν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στις δεκάδες επιχειρήσεις της παραλίας  της πόλης της Αίγινας, αποφασί...

«Man of God»: Ταινία αμερικανικής παραγωγής για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως γυρίζεται στην ΕλλάδαΑίγινα

Έχει αποκτήσει ήδη μεγάλη δημοσιότητα η αναγγελία της είδησης για τα γυρίσματα ταινίας με θέμα  τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου από τη Σερβικής καταγωγής σκηνοθέτη Ελένα Πόποβιτς.   Σε ...

Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του Αγίου Ευθυμίου στην Παλιαχώρα Αίγινα

 Ίσως η πιο σημαντική πολιτιστική είδηση του καλοκαιριού για την Αίγινα. Απετράπη η σίγουρη και αναμενόμενη κατάρρευση  του ναού  του Αγίου Ευθυμίου στην Παλιαχώρα της Αίγινας. Ύστ...