ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλη Συναυλία της μπάντας του Λιμενικού Σώματος στην Αίγινα

Με νοσταλγικές μελωδίες και σκοπούς μεγάλων Ελλήνων συνθετών έδωσε την πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων συναυλιών για το φετινό καλοκαίρι, η μπάντα του Λιμενικού Σώματος, το Σάββατο 15/6 το βράδυ στο λιμάνι της Αίγινας.

Με φυσικό σκηνικό το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού και το φεγγάρι στον ουρανό, οι άντρες και οι γυναίκες της μπάντας  του Λιμενικού Σώματος, ντυμένοι στα λευκά, όπως και το εκκλησάκι, ταξίδευσαν  για ένα δίωρο το πολυάριθμο κοινό τους με τις νότες των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Γ. Ζαμπέτα, σε γνωστές μελωδίες από  τον ελληνικό κινηματογράφο και το Θέατρο.

Πολλοί ήταν οι θεατές που προσήλθαν στο χώρο από περιέργεια ή ακούγοντας από μακριά την μπάντα. Παρά το γεγονός ότι η είδηση για τη συναυλία δημοσιεύτηκε μόλις λίγες ημέρες πριν από αυτήν, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν αρκετός. Χαρακτηριστικό αλλά και πολύ συγκινητική ήταν η παρουσία της οικογένειας όλων των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Λιμενικού Σώματος στην Αίγινα και των εν ενεργεία αλλά κυρίως των εν αποστρατεία που έσπευσαν με την οικογένειά τους να τιμήσουν το Σώμα  που υπηρέτησαν.

Η Συναυλία δόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση  του Λιμενικού Σώματος και η Αίγινα ήταν ο πρώτος σταθμός μιας σειράς συναυλιών και εκδηλώσεων αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα η μπάντα ανήκει στην Υπηρεσία Μουσικής που ιδρύθηκε με υπουργική απόφαση το 1946 και έδωσε την πρώτη της συναυλία  στις 25 Μαρτίου του 1947. Από τότε έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εμφανίσεις σε επετειακές εορτές και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Από το 2017 διευθυντής  της Υπηρεσίας Μουσικής του Λιμενικού Σώματος και μαέστρος  της μπάντας είναι ο αρχιμουσικός αντιπλοίαρχος Βρεττός Γεώργιος.

Η μπάντα ήρθε στην Αίγινα με πλοίο  του Λιμενικού Σώματος και τη συνόδευσαν ανώτατα και ανώτερα μέλη του Σώματος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Αυτοψία στο θαλάσσιο εργοτάξιο το υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησηςΑίγινα

Το θαλάσσιο εργοτάξιο όπου ήδη μεταφέρονται τα τμήματα του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας με νερό από την Σαλαμίνα, προκειμένου να συγκολληθούν σε μήκος 2 χιλιομέτρων,...

To Selfie στην Αίγινα! Αίγινα

Το «Selfie», το πρωτότυπο, νεανικό ταξιδιωτικό τηλεπαιχνίδι, συνεχίζει το ταξίδι του στην ΕΡΤ2… για να μας γνωρίσει ακόμη περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα! Ανανεωμένο σε πρόσω...