ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρχονται «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά»

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο Πειραιάς έβαλε τα γιορτινά του. Οι δρόμοι στολίστηκαν, τα καταστήματα ετοιμάζουν τις βιτρίνες τους, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με μουσικές, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις ετοιμάστηκε.

Ο δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, θα φωταγωγήσει το Χριστουγενιάτικο δέντρο την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Η ιπτάμενη νταντά Μαίρη Πόπινς, με το εντυπωσιακό της φόρεμα και τη φανταστική της κατακόκκινη ομπρέλα «προσγειώνεται» στον Πειραιά, για να σκορπίσει μαγεία και χαμόγελα σε παιδιά και… σε μεγαλύτερα παιδιά. Η Μαίρη Πόπινς αναλαμβάνει ρόλο έκπληξη στη φωταγώγηση του δέντρου.

To πολικό εξπρές κάνει στάση στο κέντρο της πόλης και φέρνει τον Άγιο Βασίλη που διηγείται όμορφες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τα ξωτικά των Χριστουγέννων που χοροπηδάνε τρελά, εδώ κι εκεί! Ο σταθμάρχης, φτιάχνει ζεστή σοκολάτα, διασκεδάζει με τους περαστικούς και φωτογραφίζεται μαζί τους δίπλα στο στολισμένο τρένο που βρίσκεται μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο.

Ο αγαπημένος  Άγιος Βασίλης, γίνεται ένα με τα παιδιά και τα κάνει να νιώσουν τη ζεστασιά της γιορτής των Χριστουγέννων.

Ο επιβλητικός Ξυλοπόδαρος, το Ταχυξωτικό με το ηλεκτρικό του πατίνι και ο Καρυοθραύστης, το ομορφότερο δώρο των Χριστουγέννων, διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Ο Ζογκλέρ εντυπωσιάζει τους παρευρισκόμενους με τα θεαματικά του κόλπα και ένα εκρηκτικό σόου με φωτιές που «χορεύουν» στα χέρια του.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά.

Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Σέργιος Μαγιάτης.

Από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο συμμετέχει η Ορχήστρα Εγχόρδων, ο μικρός βιολονίστας Πέτρος Αλεξάκης και η τραγουδίστρια Νάντια Ζαχούρ. Στο πιάνο συνοδεύει ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου. Την επιμέλεια της Ορχήστρας του Π.Μ.Κ.Π. έχει η κα Σταυρούλα Μεντή.

Τη χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά διευθύνει ο κ. Γιάννης Γρηγοράκης.

Μετά το άναμμα του δέντρου το κέφι μεταφέρεται στην Τρούμπα για το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο Street Party, με τον μοναδικό Κώστα Μπίγαλη, τους REC και στα decks τη Ράνια Κωστάκη.

Μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

«Οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι ημέρες χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας. Ο Πειραιάς φόρεσε τα γιορτινά του και περιμένει μικρούς και μεγάλους να αφεθούν στη μαγεία των εορτών.
Με σεμνότητα, χωρίς υπερβολές και σεβόμενοι το δημόσιο χρήμα, έχουμε σχεδιάσει για τους δημότες και τους επισκέπτες μας, μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, με επίκεντρο τα παιδιά, τους «πρωταγωνιστές» των γιορτών. Η δική τους συμμετοχή, το κέφι και το χαμόγελο, είναι αυτά, άλλωστε, που θα δώσουν στην πόλη μας το πραγματικό εορταστικό κλίμα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να δημιουργήσουμε στον Πειραιά μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, το Ε.Β.Ε.Π. για την υποστήριξή του, αλλά και τους συλλόγους της πόλης μας, οι οποίοι για ακόμα μια φορά συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου μας.
Οι ημέρες αυτές είναι μια ευκαιρία για όλους μας να περάσουμε όμορφες στιγμές με τις οικογένειές μας, αλλά και να βρεθούμε ακόμα περισσότερο κοντά στους συνανθρώπους μας, ειδικά σε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Σας περιμένουμε λοιπόν, όλους, να διασκεδάσουμε και να γιορτάσουμε μαζί στην πόλη μας. Εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές, με υγεία και αισιοδοξία για το νέο έτος»!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Φεστιβάλ μελιού στο ΣΕΦ: Μέτρα για την προστασία της ελληνικής παραγωγήςΕλλάδα

Με το σύνθημα «Να κολλήσουμε» άνοιξε τις πύλες του το 11ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που φέτος φιλοξενείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Να ξεκολλήσουμε ως Πολιτεία ...

 Tο 1ο FORUM Εθελοντικής Προσφοράς οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και ΦιλίαςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει το 1ο FORUM Εθελοντικής Προσφοράς την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019. Το  FORUM που θα πραγματοποιηθεί στο Σ...

Εικαστική Έκθεση στο Κερατσίνι: "Μια Απάντηση στους Δασκάλους μας"ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προγράμματος "DE DEFFERENTIA" π. υπουργός και βουλευτής Δρ. Γιάννης Μουζάλας,...

Επισκέψιμα για το κοινό τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι του Πειραιά στις 6-8 ΔεκεμβρίουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Τρία πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά (ΟΛΠ) προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να τα επισκεφθεί, με την ευκαιρία του...

Η Μαίρη Πόπινς γιορτάζει τα Χριστούγεννα στον Δήμο Νίκαιας - Αγ.Ι. ΡέντηΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ποιος είναι «Ο Μικρός Κοκκινολαίμης και ποιος θα μιλήσει «Για ένα μαραμένο έλατο»; Θα δώσει λύση στα «Ξωτικομπερδέματα» ο Άγιος Βασίλης; Πως μετατρέπεται ο γύψος σε χριστουγεννιάτι...

Συνάντηση Κώστα Κατσαφάδου με Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

O Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά και συζήτησαν για μια σειρά από ζητήμα...

Ερώτηση Χρ. Μπουτσικάκη στη Βουλή για την επίθεση στο Επισκοπείο της Μητρόπολης ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς Νήσων, κ.?Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα την υπ’ αρ. 2225/26-11-2019 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχά...