ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Rolling Thunder Revue» ο Σκορτσέζε για τον Μπομπ Ντίλαν

Τι συμβαίνει όταν ένας ζωντανός θρύλος του κινηματογράφου, ο Μάρτιν Σκορτσέζε, θέλει να διηγηθεί τον μύθο ενός ζωντανού θρύλου της μουσικής, του Μπομ Ντίλαν; Οι δύο συνεργοί διασκεδάζουν όταν μπλέκουν τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα, χωρίς αυτό να βλάπτει τη συγκεκριμένη ταινία "Rolling Thunder Revue".

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την ταινία-ντοκιμαντέρ "No Direction Home" που σκιαγραφεί την εξέλιξη του μουσικού Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος ξεκίνησε ως τροβαδούρος της φολκ και έγινε ένας εμβληματικός ροκ σταρ, ο Σκορτσέζε διηγείται αυτή τη φορά την περιοδεία "Rolling Thunder Revue" του 1975-1976, με τη μορφή ενός ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας που θα προβληθεί από το Netflix, αποδεικνύοντας τη σκηνική εκπλήρωση του θρύλου της φολκ-ροκ και την τότε μποέμικη ζωή του.

Το 1974 ο Ντίλαν βάζει τέλος σε οκτώ χρόνια σκηνικής απουσίας αρχίζοντας μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα περιοδεία συνοδευόμενος από το συγκρότημα Τhe Band. Ένας θρίαμβος --ήδη απαθανατίστηκε από τον Σκορτσέζε στο "The Last Waltz" (Το Τελευταίο Βαλς) -- που επαναφέρει τον Ντίλαν στη θέση του μεγαλύτερου ροκ σταρ, χωρίς αυτό να τον κάνει πιο ευτυχισμένο. Αντίθετα του λείπει το ουσιώδες: η ανανέωση της επαφής με τον κόσμο.

Τότε έχει την ιδέα να συγκεντρώσει μια ομάδα καλλιτεχνών για μια περιοδεία στη Βόρεια Αμερική. Ταξιδεύουν με καραβάνι που οδηγεί ο ίδιος, προσδοκά μια επιστροφή στις ρίζες: στις μικρές αίθουσες, εκεί όπου διαμόρφωνε με το κοινό μια ζεστή σχέση, ξετυλίγοντας το ταλέντο του.

Περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό κάστινγκ: τη βασίλισσα του φολκ Τζοάν Μπαέζ, τον ποιητή Μπιτ 'Αλεν Γκίνσμπεργκ, τον Ρότζερ Μακ Γκουίν που είχε αποχωρήσει από τους Byrds, τον κιθαρίστα Μικ Ρόνσον, συνεργάτη του Ντέιβιντ Μπόουι, τον ηθοποιό και δραματουργό Σαμ Σέπαρντ, που ανέλαβε να γράψει το σενάριο μιας ταινίας που θα γυριστεί κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος. Αυτό το γενικό σύνολο, διάρκειας 4 ωρών, με τίτλο "Renaldo & Clara", η μόνη κινηματογραφική παραγωγή του Ντίλαν έως σήμερα, θα προβληθεί το 1978 σε κλίμα γενικής αδιαφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

«Η μάχη του θερμοστάτη» στα γραφεία -Οι γυναίκες το προτιμούν ζεστό, οι άντρες κρύο...Stories

Η γνωστική λειτουργία των γυναικών είναι καλύτερη σε πιο ζεστές θερμοκρασίες, ενώ των ανδρών σε πιο κρύες, σύμφωνα με μια νέα γερμανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη εξηγ...

Σαν σήμερα 16 Απριλίου Stories

16 Απριλίου 2019. Σαν σήμερα συνέβησαν τα ακόλουθα: 1705.... Ο Ισαάκ Νεύτων χρίζεται ιππότης από τη βασίλισσα Άννα. 1810.... Αγγλικές δυνάμεις, με τις οποίες συμπράττουν και 500 Έλ...