ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Χριστόφορου Μπουτσικάκη με συμβασιούχους πυροσβέστες

Τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΠ).

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Περιφέρειας Αττικής & Νήσων και  Αντιπρόεδρος της ΠΟΠΥΣΠ,κ. Θεόδωρος Γουρδουράκος, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Περιφέρειας Αττικής & Νήσων και Σύνεδρος της ΠΟΠΥΣΠ, κ. Άγγελος Κοσμάς και το Μέλος - Σύνεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Περιφέρειας Αττικής & Νήσων και Μέλος της ΠΟΠΥΣΠ, κ. Αθανάσιος Αρναουτόπουλος, ενημέρωσαν το Βουλευτή για τα επιχειρησιακά καθήκοντα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, τη σπουδαιότητά τους στη μάχιμη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος και τα εργασιακά ζητήματα που τους απασχολούν.

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναδείχθηκε ο προβληματικός χαρακτήρας του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος, που παρά τη μονιμοποίηση των πρώτων Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσηςκαι τη συνακόλουθη εξίσωσή τους με τους υπόλοιπους μόνιμους Πυροσβέστες, τους στερεί τη βαθμολογική αναγνώριση της αρχικής πενταετίας τους, δημιουργώντας και περαιτέρω οικονομικής φύσεως ζητήματα.

 

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι, για τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που δεν μονιμοποιούνται, μολονότι παρέχεται δυνατότητα ανανέωσης της θητείας τους, η ισχύουσα διατύπωση του νόμου αφήνει περιθώρια παρερμηνειώνως προς την πλήρη εργασιακή τους αποκατάσταση.

 

Ο Βουλευτής συνεχάρη τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για τις υπηρεσίες που παρέχουν στο κοινωνικό σύνολο και υπογράμμισε την ανάγκη δίκαιης αντιμετώπισής τους, όπως και όλων των εργαζομένωνστο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 

Ο κ. Μπουτσικάκης δεσμεύτηκε ειδικότερα να εξετάσει λεπτομερώς τα ανωτέρω ζητήματα, παρεμβαίνοντας, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους Υπουργούς, για την επίλυσή τους, με όποιον τρόπο αυτό είναι εφικτό.

Διαβάστε επίσης

Κλειστά σήμερα τα σχολεία στην Κέρκυρα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησίΕλλάδα

Την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, πήραν π...

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής Έλληνα ναυτικού στο ΤόγκοΕλλάδα

Στενά παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο το υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να...

Περιφέρεια Αττικής: Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένωνΕλλάδα

Έκκληση προς τους πολίτες να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής ενώ με επιστολή προς τους δήμους και τους ε...