ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την Τρίτη η 16η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέματα Αγκιστρίου και Μεθάνων στην ατζέντα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Θ. Σχινά, πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη, 27-08-2019 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

  1. Επικύρωση πρακτικών της 10ης, 11ης, 12ης, 13ης και 14ης Συνεδρίασης έτους 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
  2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για την ολοκλήρωση της μελέτης με τίτλο: «Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση – Πράξη εφαρμογής περιοχών Β΄ κατοικίας Περιγιάλι – Τσονιμα – Τρεχαντιέρα» Δήμου Λαυρεωτικής, συνολικού προϋπολογισμού 879.875,58 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης–παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαύλειων χώρων του Δήμου Αχαρνών"».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βύρωνα για την κατασκευή του έργου (παροχή υπηρεσίας) με τίτλο: «Λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση χώρων αναψυχής, παιδικών χαρών και χώρων πρασίνου Δήμου Βύρωνα».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμ. Κυπριανίδου)

  1. Έγκριση 3ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής, Οικονομικού Έτους 2019.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

  1. Έγκριση 3ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής, Οικονομικού Έτους 2019.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

  1. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2018.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

  1. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας επί της οδού Πειραιώς όπως προβλέπεται στο πλαίσιο του έργου: «Κατασκευή δικτύου ομβρίων σε περιοχές των Δήμων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Μοσχάτου – Ταύρου».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

  1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και Μελέτη Διαχείρισης (MASTERPLAN) λιμένα Ραφήνας».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον ανισόπεδο κόμβο πρόσβασης λιμένα Ραφήνας από Λεωφόρο Μαραθώνος μέσω οδού Φλέμινγκ.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δραστηριότητα αποθήκευσης επικίνδυνων και μη επικίνδυνων αποβλήτων της εταιρείας PERIECO ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε. στη θέση «Μεσαία Γέφυρα», στη συμβολή του Α/Δ Α13 Ελευσίνας – Θήβας (παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θηβών) με την οδό Στρατηγού Δεληγιάννη, του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Π.Ε. Δυτικής Αττικής, Περιφέρεια Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Όχελλες – Ποταμός και Αξιοποίηση Έργου Συλλογής Νερού – Η/Μ Εξοπλισμού» στο Δήμο Κυθήρων.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Επικαιροποίηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Εγκατάσταση Λυμάτων και Βοθρολυμάτων του Δήμου Αγκιστρίου».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αναβάθμιση υφιστάμενης Γραμμής Μεταφοράς 150kV Μέθανα – Κόρινθος».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του υφιστάμενου Καταστήματος Τεχνικού και Οικιακού Εξοπλισμού της εταιρείας PRAKTIKER HELLAS ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. επί της οδού Τατοϊου 14, Μεταμόρφωση, Δήμος Μεταμόρφωσης, Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του υφιστάμενου δικτύου γεωτρήσεων που βρίσκεται εντός του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στην περιοχή Κηφισιά Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων για τη δραστηριότητα αποθήκευσης μη επικίνδυνων αποβλήτων, ΟΤΚΖ, ΑΗΗΕ, αποθήκευσης αποβλήτων συσσωρευτών Pb-οξέος, διαλογής και ταξινόμησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και διαλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας μη επικίνδυνων αποβλήτων της εταιρείας ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Α.Β.Ε.Ε. (ΚΑΜΑΥ Α.Β.Ε.Ε.) στη θέση «Τζαβερδέλλα» του Δήμου Άνω Λιοσίων.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 

 

Διαβάστε επίσης

Τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στις 29 Αυγούστου στο ΖάππειοΕλλάδα

Την Πέμπτη, 29 Αυγούστου , θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των αιρετών μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Η τελετή θα ...

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Παρασκευή - Σε ποιες περιοχές [χάρτης]Ελλάδα

Πολύ υψηλός προβλέπεται για αύριο, Παρασκευή, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.   Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία...

ΚΙΝΑΛ κατά Σπίρτζη για την τραγωδία στον Πόρο: Απέδειξε και πάλι την ανικανότητά τουΕλλάδα

To KINAΛ ζητά διερεύνηση των ευθυνών του Χρήστου Σπίρτζη, του Διοικητή της ΥΠΑ, αλλά και των αρμόδιων του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ για την τραγωδία στον Πόρο.   Το γραφείο Τύπου του Κι...

Ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης πρώτος στη μυστική ψηφοφορία της Βουλής για την θέση του προέδρου του Αρείου ΠάγουΕλλάδα

Η διάσκεψη των προέδρων επέλεξε σήμερα με μυστική ψηφοφορία τους τρεις ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που προτείνει στην κυβέρνηση για την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου.   ...

Πόρος: Ο Σπίρτζης αγνόησε επιστολή που προέβλεπε ατύχημα από τα καλώδια [έγγραφο]Ελλάδα

Πριν από 15 μήνες, τον Μάιο του 2018, η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων Ασφάλειας Πτήσεων είχε προειδοποιήσει το υπουργείο Μεταφορών της προηγούμενης κυβέρνησης για πιθανό ατύχημα ...

Ο Ιωάννης Λιανός ορίστηκε διάδοχος της Θάνου στην Επιτροπή ΑνταγωνισμούΕλλάδα

Ο Ιωάννης Λιανός θα είναι ο διάδοχος της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.   Οπως ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση ο Καθηγητής Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής σ...

Αύριο και μεθαύριο η ακρόαση για τις θέσεις του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου ΠάγουΕλλάδα

Με την ακρόαση των υποψήφιων και τη διατύπωση γνώμης από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αύριο και μεθαύριο, ξεκινά η διαδικασία της επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.   Ο...

Επιχείρηση δδιάσωσης τουρίστα που χάθηκε με το καγιάκ του στη Θάσο  - Εντοπίστηκε σώοςΕλλάδα

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Θάσο το βράδυ της Κυριακής, όταν ένας τουρίστας, που έκανε κανόε – καγιάκ στη θάλασσα, εξαφανίστηκε!   Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Θάσου, επρόκειτο για 60...

«Συναγερμός» για το Αιγαίο από το Meteo Alarm: Θυελλώδεις άνεμοι έως και 8 μποφόρ [χάρτης]Ελλάδα

Προειδοποίηση για περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων, σήμερα, στη νησιωτική Ελλάδα εξέδωσε η υπηρεσία Meteo Alarm του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών.   Σύμφωνα με το Meteo ...